Private lease zonder BKR

Tegenwoordig is het leasen van een auto niet langer voorbehouden voor ondernemers. Private lease is volledig ingeburgerd onder de ‘normale’ consument. En in veel gevallen is het privé leasen van een auto zelfs goedkoper dan een auto kopen. Wat wel erg belangrijk is om te weten wanneer je kiest voor private lease, is dat je in de meeste gevallen geregistreerd wordt bij het BKR.

Welke bedrijven registreren niet (100%) bij het BKR?

Er zijn leasemaatschappijen waar je privé kunt leasen zonder BKR check en / of registratie. In dergelijke gevallen wordt je BKR registratie niet gecontroleerd en wordt het leasecontract dus ook niet geregistreerd bij het Bureau Krediet Registratie. Leasemaatschappijen die leasen zonder registratie bij het BKR zijn niet aangesloten bij het Keurmerk Private Lease. Bij de onderstaande bedrijven kan je een auto leasen zonder 100% registratie van het leasebedrag: 

ANWB Private Lease

4 (7 reviews)
Leasen vanaf € 234 p/m
102 private lease deals
65% BKR Registratie
Wegenwacht Europa inbegrepen
Opzegbaar bij persoonlijk situaties
Extra KM = boete over hele contract

SmiLease

4.8 (932 reviews)
Leasen vanaf € 239 p/m
46 private lease deals
Geen BKR registratie
€100 eigen risico bij meer dan 8 schadevrije jaren
Registratie schadevrije jaren op naam van de klant
Terugbetaling bij minder km
Alleen postcodegebieden 6500 t/m 9999

Athlon Private Lease

4.5 (6 reviews)
Leasen vanaf € 239 p/m
57 private lease deals
65% Van contract BKR Geregistreerd
Zeer groot online aanbod
Kosteloos opzeggen bij privé crisis
Minimale leeftijd is 21 jaar

Volkswagen Private Lease

4.8 (5 reviews)
Leasen vanaf € 341 p/m
42 private lease deals
65% BKR Geregistreerd
Scherpe dealer prijs
Online budget calculator
Opzegbaar bij privé crisis
Alleen maar VW modellen

Realistische maandlasten

Er dient hierbij wel de kanttekening gemaakt te worden dat je nu niet zonder meer het duurste van het duurste kunt leasen. Je moet altijd aantonen dat je de maandelijkse betaalverplichting kunt nakomen. Dit doe je onder meer door een of meerder loonstroken of de jaarcijfers van je onderneming te overleggen. Kijk ook of er een clausule is ingebouwd waarbij je bij drastische inkomenswijziging, bijvoorbeeld door ontslag, je contract tussentijds kunt opzeggen.

Private lease zonder BKR check en registratie

Sinds 2016 bestaat het Keurmerk Private Lease. Niet iedere leasemaatschappij werkt met dit keurmerk, maar de maatschappijen die dit wel doen, zullen je leasecontract registreren bij het Bureau Krediet Registratie. Het leasen van een auto zal in dat geval gelijk worden gesteld aan een lening. De registratie bij het BKR heeft als doel te voorkomen dat consumenten meer lenen dan ze kunnen afbetalen.

De onderstaande private lease auto’s worden aangeboden door bedrijven die niet zijn aangesloten bij het Private lease keurmerk en dus niet registreren bij het BKR.

Filter 46 private lease auto's
Merk & model
Merk
Model
KM per jaar
Looptijd
Prijs per maand
Standaard opties
Brandstof
Staat
Transmissie
Carrosserie
Deuren
Aanbiedingen
46 private lease auto's
Peugeot 108 Private Lease

Peugeot 108 Active 1.0 e-VTi 72

5-Deurs Hatchback | Handgeschakeld | Benzine
Autonomer's keuze
€ 300 eigen risico
Hoge klantwaardering
Proefrit mogelijk
1 liter op 26.3km
€ 239 p/m
Binnen 24 uur rijden
Peugeot 108 Private Lease

Peugeot 108 Allure 1.0 e-VTi 72

3-Deurs Hatchback | Handgeschakeld | Benzine
€ 300 eigen risico
Hoge klantwaardering
Proefrit mogelijk
1 liter op 26.3km
€ 255 p/m
Binnen 24 uur rijden
Kia Picanto Private Lease

Kia Picanto 1.0 DPi ComfortLine 4-zits

5-Deurs Hatchback | Handgeschakeld | Benzine
€ 300 eigen risico
Hoge klantwaardering
Proefrit mogelijk
Cruise control
€ 259 p/m
Citroen C3 Private Lease

Citroen C3 PureTech 82 Feel Edition

Occasion | 70.485 km | JV-619-H | 5-Deurs Hatchback | Handgeschakeld | Benzine
€ 300 eigen risico
Hoge klantwaardering
Proefrit mogelijk
1 liter op 23.3km
Airconditioning
€ 269 p/m
Binnen 24 uur rijden
Peugeot 208 Private Lease

Peugeot 208 Active 1.2 PureTech 82

Occasion | 79.946 km | PB-484-L | 5-Deurs Hatchback | Handgeschakeld | Benzine
€ 300 eigen risico
Hoge klantwaardering
Proefrit mogelijk
1 liter op 23.3km
Airconditioning
€ 269 p/m
Binnen 24 uur rijden
Citroen C3 Private Lease

Citroen C3 PureTech 82 Selection

Occasion | 50.460 km | KP-664-V | 5-Deurs Hatchback | Handgeschakeld | Benzine
€ 300 eigen risico
Hoge klantwaardering
Proefrit mogelijk
1 liter op 23.3km
Navigatiesysteem
Airconditioning
€ 269 p/m
Binnen 24 uur rijden

Veelgestelde vragen over BKR en private lease:

Twijfel je over private lease in verband met een eventuele BKR registratie? Hieronder lees je de veelgestelde vragen hierover: 

Private lease zonder BKR check en registratie, is dat mogelijk?

Ja, private lease zonder BKR is mogelijk. Bedrijven die niet zijn aangesloten bij het Keurmerk Private Lease, registreren het bedrag over het algemeen niet bij het BKR. Bedrijven met het Keurmerk Private Lease registreren 65% van het leasebedrag. Bekijk je hier een overzicht van de meest populaire bedrijven en het percentage dat geregistreerd wordt bij het BKR.

Hoelang sta ik in het BKR?

Wanneer je private leasecontract is beëindigd en je het niet verlengt blijft de BKR registratie nog 5 jaar zichtbaar bij het BKR in Tiel. Wel staat de einddatum van het contract bij de registratie en en weet de geldverstrekker dus dan je geen lopend contract op je naam hebt staan en dus daarmee ook geen financiële verplichtingen ten aanzien van een private lease contract.

Heeft private lease invloed op mijn lopende hypotheek?

Je bent bij de notaris geweest en je hebt de sleutels van je nieuwe woning ontvangen, heeft dan een private leasecontract invloed op je reeds lopende hypotheek? Nee dit is geen probleem, je private lease contract wordt in de meeste gevallen wel geregistreerd bij het BKR in Tiel maar dit heeft geen invloed op je hypotheek. De kredietcheck vanuit de geldverstrekker van je hypotheek is immers al gedaan en akkoord bevonden.

Welk bedrag wordt geregistreerd bij het BKR?

Als je een contract afsluit bij een aanbieder die het bedrag geregistreerd bij het BKR, wordt niet het gehele bedrag geregistreerd. Een private lease contract bestaat niet uit 1 deel maar uit 2 delen. Het eerste deel is een financieringsdeel dit bestaat uit de rente die je betaalt en de afschrijving van je auto. Dit deel is goed voor 65% en wordt normaal gesproken geregistreerd bij het BKR in Tiel. Het 2e deel is het service gedeelte van je private lease contract, hier vallen onder andere de wegenbelasting, verzekering onderhoud en banden onder. Dit maakt voor 35% uit van je private lease contract. Bij de berekening van je hypotheek wordt de maximaal toegestane hypotheeklast per maand verminderd met 65% van het maandelijkse private lease bedrag.

Heeft een private lease contract invloed op je hypotheekbedrag?

Dit hangt van de private lease aanbieder af.

Registreert de aanbieder het bedrag bij het BKR, dan is het antwoord Ja. Kies je ervoor om te leasen bij een aanbieder die niet registreert bij het BKR, dan is het antwoord Nee.

Nee (aanbieders die niet bij het BKR registreren)
Er zijn private lease aanbieders die je private lease contract niet BKR toetsen of registreren, bekijk hier welke bedrijven dit zijn. Daarmee is het contract dus onzichtbaar voor een eventuele geldverstrekker voor je nieuwe hypotheek. Het is dan aan jezelf of je het private lease contract wel of niet vermeld aan de hypotheek verstrekker. mocht je besluiten om dit niet te doen let er dan wel op dat de maandelijkse afschrijving niet zichtbaar is op het bankafschrift wat je moet doorgeven aan de geldverstrekker anders gaan er alsnog lampjes branden.

Ja (aanbieders die bij het BKR registreren)
Alle private lease aanbieders die het "Keurmerk Private Lease" doen altijd een BKR-check en BKR-registratie. Een private lease contract wordt gezien als een betalingsverplichting voor langere termijn en daarom registeren de meeste leasemaatschappijen je leasecontract bij het BKR in Tiel. Zo'n registratie bij het BKR moet er voor zorgen dat je geen financiële verplichtingen aangaat die je niet kunt nakomen. Een zogenaamde BKR-registratie kan wel zeer nadelige gevolgen hebben voor je maximale leencapaciteit bij het afsluiten van een hypotheek.

Private Lease keurmerk

Is een BKR Registratie iets negatiefs?

De registratie an sich roept vaak negatieve gevoelens op, maar het zegt niets over je betaalgedrag. Sterker nog, kredietverstrekkers kunnen op basis van je registratie ook zien dat je betaalgedrag uitstekend is en dat je een betrouwbare partij bent om een krediet aan te verstrekken. Met een negatieve BKR wordt het echter een ander verhaal. Wanneer je een negatieve codering achter je naam hebt staan, betekent dit dat je je betalingsverplichtingen niet of niet goed nakomt. Private leasen met een negatieve BKR registratie is doorgaans een probleem. Leasemaatschappijen die voldoen aan het Keurmerk Private Lease zullen over het algemeen geen leasecontract met je afsluiten.

Een auto leasen zonder BKR toetsing

Allereerst kan die negatieve BKR je in de weg komen te staan bij het leasen van een auto. Je moet je overigens afvragen of je die verplichting wel aan kunt gaan bij een negatieve BKR. Wil je toch gaan leasen, dan kan dat ook zonder BKR check. Ook kan leasen zonder BKR interessant zijn wanneer je van plan bent om op korte termijn een hypotheek of een lening af te sluiten. De waarde van de auto die je gaat leasen wordt immers bij je leningen opgeteld en dit kan enorme gevolgen hebben voor de hoogte van de hypotheek of de lening die je kunt afsluiten.

Altijd op de hoogte van de laatste en scherpste aanbiedingen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks de beste deals: