Wat is de beste private lease maatschappij?

Altijd op de hoogte van de laatste en scherpste aanbiedingen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks de beste deals:

De beste private lease maatschappij voor jou

Wat is de beste private lease maatschappij in Nederland? Goeie vraag! Helaas is deze vraag niet heel makkelijk te beantwoorden en al helemaal niet met één antwoord. Er zijn in Nederland heel veel private lease maatschappijen, niet alleen “ouderwetse” leasemaatschappijen bieden private lease auto’s aan, autofabrikanten van allerlei merken hebben allemaal wel een private lease aanbod op elk model present. En zelfs sommige grotere dealerholdings hebben hun eigen private lease tak. En welke is de beste private lease maatschappij? Dat is sterk afhankelijk van je persoonlijke voorkeur, behoeften en het model dat jij op het oog hebt.

Natuurlijk geven de online referenties van een private lease maatschappij een beeld van het bedrijf. Toch zal het antwoord op de vraag “Wat is de beste private lease maatschappij?” voor veel private lease rijders verschillen. Het is namelijk sterk afhankelijk van je eigen voorkeuren. Start je zoektocht door te bepalen wat jij belangrijk vindt:

Peugeot-2008-Pure-tech-active-Mijndomein-Auto
Peugeot 2008 van Mijndomein Auto

Prijs per maand

Een belangrijk aspect voor het kiezen voor de beste private lease maatschappij is natuurlijk de prijs die ze vragen voor het model dat jij graag wilt rijden. Een paar euro per maand verschil ten opzichte van een andere maatschappij lijkt op het eerste oog misschien niet veel. Maar als je het gedurende de looptijd van je contract bij elke optelt kom je al snel op honderden euro’s hoger uit. Juist hierom is het nuttig om ook te kijken naar de totaalprijs van je private lease in plaats van enkel naar het maandbedrag.

Klanttevredenheid

Naast prijs zijn er natuurlijk ook andere belangrijke aspecten welke voor jou een leasemaatschappij de beste private lease maatschappij voor jou maakt. Ben je niet heel prijs gericht maar vind je daarentegen service en persoonlijk contact wel erg belangrijk? Dan is klanttevredenheid een belangrijke peiler voor jou om de beste private lease maatschappij uit te zoeken.

Kia-Niro-1.6-GDi-Hybrid-DynamicLine-Privelease.nl
Kia Niro van Privelease.nl

Maar hoe kom je erachter welke private lease maatschappij zijn of haar zaakjes goed op orde heeft wat betreft klantgerichtheid. Dit kan je op verschillende manieren onderzoeken. De meest voor de hand liggende zijn de beoordelingen van mensen die je voor zijn gegaan bij de betreffende aanbieder. Wanneer je zoekt op private lease maatschappijen gecombineerd met ervaringen in Google, dan komen er een heleboel boven water drijven. Het meest neutrale zijn natuurlijk reviews die op een onafhankelijk platform zijn geplaatste zoals Autonomer. Wij hebben voor de meeste private lease maatschappijen inmiddels de nodige reviews van onze klanten mogen ontvangen. Op deze manier kan je op een autonome wijze lezen wat deze mensen hebben ervaren bij de betreffende aanbieder.

Voorwaarden

Ten slotte maar zeker niet het minst belangrijke onderdeel om de beste private lease maatschappij te kunnen duiden; de voorwaarden van je private lease contract.

Eigen risico

Een belangrijke factor in het maandbedrag van je private lease contract is het eigen risico van de auto verzekering. Deze kan variëren van €0,- tot wel €800,– , dat wil zeggen dat wanneer je schade rijdt met je private lease auto en dit is je eigen schuld dan betaal je eerst je eigen risico en de rest wordt vergoed door de verzekeringsmaatschappij. Eigenlijk is dit goed te vergelijken met je zorgverzekering, eerst maak je je eigen risico op en daarna springt de verzekeringsmaatschappij bij.

Smart-Forfour-Smart-EQ-forfour-Athlon-privélease
Smart Forfour Smart EQ van Athon Private Lease

Schadevrije jaren

Daarbij is het maandbedrag van de private lease auto ook nog eens afhankelijk van je eigen opgebouwde schadevrije jaren. Meestal gaan de meeste private lease aanbieders uit van 5 schadevrije jaren. Heb je minder? Dan wordt je maandbedrag naar alle waarschijnlijkheid hoger.

Wat is de beste private leasemaatschappij?

Dit is erg afhankelijk van wat jij als klant belangrijk vindt; de prijs? de service? of flexibiliteit? Hier vind je een overzicht van welke facetten je belangrijk zou kunnen vinden voor jou beste private leasemaatschappij. Op basis van gemiddelden heeft Alphabet Nederland in 2020 de titel beste private leasemaatschappij in de wacht gesleept met een gemiddeld cijfer van 8.9

Welke private leasemaatschappij is de goedkoopste?

Dit varieert sterk per model en merk en ook de factor tijd speelt een grote rol. De ene aanbieder heeft fors inkopen gedaan van één specifiek model en kan deze daardoor zeer scherp aanbieden en de andere heeft een afspraak met een merkfabrikant en draait een (tijdelijk) actiemodel in elkaar welke tegen een zeer scherp tarief kan worden aangeboden. Autonomer heeft een mooi overzicht van alle modellen en aanbieders zodat je snel de goedkoopste aanbieder er tussenuit kan pikken.

Meerprijs per kilometers

Naast de eigen risico is de meer kilometerprijs ofwel verrekening ook een voorwaarden een interessant aspect om in de gaten te houden. Wanneer je een private lease contract afsluit wordt het aantal te rijden kilometers van te voren vastgelegd, en hierop wordt ook het maandtarief gebaseerd. Heb je aan het eind van de looptijd meer kilometers gereden dan afgesproken is in je contract dan vindt er bij de meeste leasemaatschappijen een afrekening plaats per meer gereden kilometer. Een enkele maatschappij hanteert geen meerprijs een aantal heeft een buffer zit het binnen een bepaalde limiet dan kost het niks extra’s maar veruit de meeste private lease aanbieders hanteren een meer kilometers. Deze kan oplopen tot wel €0,15 per meer gereden kilometer, heb je bijvoorbeeld tijdens je gehele contract 10.000 kilometers meer gereden dan betaal je dus een boete van €150,–.

Naast deze twee voorbeelden zijn er uiteraard meerdere aspecten in de voorwaarden van private lease maatschappijen die je kan en zou moeten vergelijken om zo tot jouw beste private lease maatschappij te komen. Alle onderdelen zijn makkelijk, eenvoudig en onafhankelijk te vergelijken via Autonomer.