Private lease auto uit voorraad

Private lease besteld, wanneer wegrijden?

Je hebt een private lease auto uitgezocht met alle juiste opties, toeters en bellen. Maar dat betekent niet dat je meteen kan wegrijden. Vaak is de regel dat des te meer gecustomized de private lease bolide is, des te langer het duurt voordat je hem op de weg stuurt. Bij alle grote private lease maatschappijen duurt het tenminste een aantal weken voordat de auto word geleverd maar in sommige gevallen kan het ook langer duren. Bij alle nieuwe modellen moet er vaak nog een check worden ingepland om de auto rijklaar te maken of de auto moet nog van de fabriek komen en dan kan even duren! Bij graag gewilde modellen is dit soms zelfs een maanden lange wachtperiode.

Private lease uit voorraad

Dit kan echter ook anders, met veel kortere wachttijden tussen private lease besteld datum en het wegrijden in je nieuwe auto. Door dat private lease steeds populairder wordt in Nederland zijn private lease maatschappijen steeds beter in staat grotere voorraden auto`s in te kopen. Dit heeft 2 positieve gevolgen voor de private lease rijder:

  1. Je kunt sneller wegrijden in je nieuwe auto omdat deze enkel rijklaar moet worden gemaakt direct uit voorraad. Vaak zit je binnen een paar dagen al achter het stuur
  2. De prijs gaat omlaag. Ook in de auto industrie werkt de oude economische regel dat hoe groter je inkoopt (bulk) hoe lager de prijs per auto. Dit betekend dat de leasemaatschappijen vaak een scherpe prijs kunnen aanbieden, bij een grote voorraad van een bepaald model

Er zitten dus vele voordelen aan het bestellen van een auto direct uit voorraad. Echter zit er ook een nadeel aan het bestellen van een private lease model uit voorraad.

Lease voorraad en auto configuratie

Vaak worden grote voorraden ingekocht met standaard configuraties. Een voorbeeld hiervan is een standaard model van een bepaald motortype, in een enkele kleur, met airco en zonder trekhaak. Dit is dan ook de enige optie die besteld kan worden. Het nadeel met zulke voorraad partijen is dat wanneer je de auto verder wil configureren je meteen in de niet voorraad klasse zit. Dit betekend dat je waarschijnlijk langer moet wachten totdat je de auto geleverd krijgt. Een private lease auto uit voorraad betekend dus in veel gevallen een standaard model met gelimiteerde optie vrijheid.

Hoelang zit tussen private lease bestellen en wegrijden?

Bij alle grote private lease maatschappijen duurt het tenminste een aantal weken voordat de auto word geleverd maar in sommige gevallen kan het ook langer duren. Als er voorraad aanwezig is en je kiest een standaard auto kan het soms ook binnen een paar dagen.

Waarom is het voordelig om uit voorraad te private leasen?

Uit voorraad leasen kan vaak voordeliger omdat er groot is ingekocht door het automerk of de private lease maatschappij. Dit betekend dat zolang je een auto uitzoekt die al is ingekocht de prijs vele malen voordeliger is dan een customized versie.