Private lease occasion

Nog niet zo heel lang geleden waren het alleen de ondernemers die een leasecontract voor een auto afsloten. Tegenwoordig is het al lang niet meer vreemd wanneer je als particulier een auto gaat leasen.

Over het algemeen zijn het nieuwe auto’s die je leaset. Hoe groter en duurder de auto van je voorkeur, hoe hoger de maandelijkse leaseprijs zal zijn. De prijs die je maandelijks betaalt voor de lease hangt verder vooral af van de kilometers die je op basis van het contract zonder extra kosten mag rijden. Ook heb je de keuze uit diverse uitvoeringen van en opties op de auto, waarmee je je lease auto zo luxe maakt als je zelf wilt en je kunt veroorloven. Maar hoe zit dat nu eigenlijk met private lease, kun je alleen nieuwe auto’s leasen of kun je ook kiezen voor een occasion?

Bij welke bedrijven kan ik een occasion private leasen?

Lang niet alle bedrijven bieden occasions aan. Het is een andere tak van sport en veel lease bedrijven kiezen er voor om allen nieuwe auto aan te bieden. Autonomer.nl heeft voor je uitgezocht welke aanbieders ook occasions aanbieden:

Athlon privélease

Geen reviews
Zeer groot online aanbod
Kosteloos opzeggen bij privé crisis
Onafhankelijk van leeftijd
Ook occasions!
Niet altijd goed bereikbaar

Justlease

Geen reviews
Goedwerkende website
Heldere communicatie
Betrouwbare partij
Proefrit mogelijk
Meer km prijs
Vervangend vervoer na 72 uur

SmiLease

Geen reviews
Geen BKR registratie
Wisseling binnen contract looptijd
Terugbetaling bij minder km
Niet landelijk (postcodes 6500 t/m 9999)

Private lease van een occasion

Denk je aan private lease, dan denk je over het algemeen aan het leasen van een nieuwe auto. Je kunt niet alleen (auto) occasions kopen, maar ook het leasen van een occasion mogelijk. Er zijn veel leasemaatschappijen die je laten kiezen uit de lease van een nieuwe auto of een auto die al wat langer rondrijdt. Vaak zijn die de modellen waarbij de vorige bestuurder ook de auto via private lease geregeld had. Het contract was afgelopen en het was tijd om weer voor een ander nieuw model te kiezen. Het ‘afgedankte’ model wordt doorgezet naar de poule voor private lease van tweedehands auto’s.

De voordelen van private lease van een occasion

Misschien wil jij het liefste rijden in het nieuwste model auto wat er op de markt te vinden is. Maar vind jij het geen probleem om een type ouder te rijden, een auto met al wat kilometers op de teller die er nog prima uitziet en in uitstekende technische staat verkeert? Antwoord je hier overtuigend ‘ja’ op, dan kun jij heel goed uit de voeten met private lease van een occasion.

Er is eigenlijk maar een voordeel aan het leasen van een occasion. Dit ene voordeel is echter wel zo’n groot voordeel dat er voor velen niets meer nodig is om hen te overtuigen een occasion te leasen, namelijk de prijs. De auto is niet super nieuw meer, ook niet heel oud, maar heeft wel al wat kilometers op de teller staan. Nieuwe auto’s schrijven vooral in het begin erg snel af en na een jaar of vier hebben ze dan al heel wat waarde verloren. Hierdoor is het leasen van een occasion vaak veel goedkoper dan wanneer je een nieuwe auto leasen gaat.

De nadelen van private lease van een occasion

In het Engels zeggen ze zo mooi, ‘The sky is the limit’, alles is mogelijk. En zo werkt het eigenlijk ook wanneer je een nieuwe auto gaat leasen. Over het algemeen wordt de auto voor jou besteld. Je zal bij private lease van een nieuw model dan ook vaak wat langer op je auto moeten wachten. Het voordeel van private lease van een nieuwe auto is dus dat alles mogelijk is.

Je hebt vaak keuze uit een aantal verschillende kleuren, uitvoeringen en optionele pakketten zoals cruisecontrol, achteruitrijcamera en lichtmetalen velgen. Deze pakketten zullen je maandelijkse betaling wel verhogen, maar je hebt wel de mogelijkheid je nieuwe lease auto volledig te personaliseren. Het nadeel van het leasen van een occasion is dat je het zult moeten doen met de keuzes van je voorganger. Natuurlijk kun je vaak kiezen uit een ruim aanbod van occasions die je kunt leasen, maar er zal altijd iets aan de auto te vinden zijn wat je liever anders had gezien.

Is een occasion leasen nu echt goedkoper?

In theorie is het maandagbedrag bij de private lease van een tweedehands auto lager dan wanneer je kiest voor private lease van een nieuwe auto. De verschillen zijn echter vaak niet heel hoog. Wel geldt hier, hoe ouder de auto en hoe hoger het aantal gereden kilometers is, hoe lager je leasebedrag zal zijn.

De reden waardoor het maandbedrag van een tweedehands lease auto niet enorm grote verschillen laat zien met het maandbedrag van een nieuwe lease auto is vrij eenvoudig uit te leggen. De leaseprijs wordt onder meer gebaseerd op de waardedaling van de auto en de beoogde reparatie- en onderhoudskosten. Een nieuwe auto zal wel snel in waarde dalen, maar er worden de eerste jaren nog weinig onderhoud- en reparatiekosten verwacht. Een tweedehands auto bij een leasemaatschappij zal uiteindelijk vrij stabiel in de waardedaling blijven, maar de beoogde onderhoud- en reparatiekosten liggen weer veel hoger. Op die manier zijn de beoogde kosten voor een leasemaatschappij voor zowel de nieuwe als de tweedehands lease auto vrijwel gelijk.

Is private lease van een gebruikte auto ook all in?

Bij private lease heb je als voordeel dat je je geen zorgen hoeft te maken wanneer de auto kapot gaat. Alleen dat al zorgt ervoor dat steeds meer mensen voor private lease kiezen. Verder wordt de premie voor de autoverzekering en de wegenbelasting door de leasemaatschappij betaald. Deze bedragen zijn verwerkt in het maandelijkse leasebedrag.

Waar kan ik een tweedehands auto leasen?

Wil je een tweedehands auto private leasen? Ook voor het leasen van een occasion kun je bij de grote bekende leasemaatschappijen terecht. Steeds meer maatschappijen hebben ontdekt dat er veel interesse is in het leasen van een occasion. Daarom is het tegenwoordig niet zo moeilijk meer om een leasemaatschappij te vinden die je een occasion biedt. Ook bij de merkdealer zelf kun je steeds vaker een nieuwe of tweedehands auto leasen. Kijk wel goed of de leasemaatschappij is aangesloten bij het Keurmerk Private Lease. In dit geval zal het Bureau Krediet Registratie gecontroleerd worden en wordt je leasecontract geregistreerd bij het BKR.