Top 20 beste private leasemaatschappijen & aanbieders van 2022 🥇

Door middel van de vergelijker vergelijk je gemakkelijk de beste 20 private leasemaatschappijen & aanbieders van 2022. Klik op het bedrijf voor meer informatie. Ben je op zoek naar de beste deal, vergelijk dan alle 962 private lease deals.

Altijd op de hoogte van de laatste en scherpste aanbiedingen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks de beste deals:

Maatschappijen en aanbieders

Wanneer je een nieuwe auto wilt private leasen dan heb je als consument natuurlijk eindeloos veel opties waar je deze auto wilt gaan leasen. Er zijn natuurlijk heel veel verschillen tussen aanbieders, iedereen doet het net even anders. Op het eerste gezicht kan een laag maandtarief er zeer aantrekkelijk uit zien maar als je even wat verder kijkt blijkt er een heel hoog eigen risico aan te kleven of een fikse meer kilometer kostprijs. Wat de beste private lease aanbieder is, is ook afhankelijk van je persoonlijke wensen.

BMW-2-serie-BMW-218iA-Active-Tourer-Corporate-Executive-Athlon-privéleaseWat is beste private leasemaatschappijen?

Er kunnen verscheidene addertjes onder het gras zitten wat betreft private lease contracten. We bespreken hieronder de meest belangrijke onderdelen van een private lease contract en hoe je deze het beste private lease maatschappij kunt vergelijken. Natuurlijk kijk je als eerste naar de goedkoopste aanbieder, maar naast de prijs adviseren we je om ook te onderstaande contractvoorwaarden mee te laten wegen:

1. Eigen risico

In een private lease contract zit normaal gesproken alles in begrepen dus ook de auto verzekering. De verzekeringspremie wordt uiteraard wel gebaseerd op het aantal schade vrije jaren van de uiteindelijke berijder, dus jij. Hoe meer schade vrije jaren hoe lager de maandpremie, veruit de meerderheid van private lease aanbieders hanteren deze methode. Maar om de premie en hiermee de uiteindelijke private leaseprijs te drukken werken de private leasemaatschappijen met een eigen risico per schade gebeurtenis. Dit houdt in dat wanneer je een schade rijdt met je auto, en dit je eigen schuld is dat je eerst je eigen risico betaald. Het werkt eigenlijk hetzelfde als met een zorgverzekering, alles boven het eigen risico bedrag wordt vergoed. Peugeot-208-Peugeot-e208 door Private Lease aanbieder AthlonDe meeste private lease aanbieders adverteren vaak met een eigen risico van rond de €350,–. Zoals eerder gezegd hoe hoger het eigen risico des te lager het maandbedrag, dus het is zeer de moeite dit te vergelijken wanneer je een private lease auto gaat uitzoeken. Een lage maandprijs kan een hoog eigen risico betekenen, dit is natuurlijk niet erg maar wel prettig om van te voren te weten.

2. Vervangend vervoer

Bijna altijd is vervangend vervoer een onderdeel van een private lease contract, bijna.. dus let hier goed op. Vervangend vervoer lijkt duidelijk maar ook hier moet je goed op letten wanneer je een contract afsluit. Vervangend vervoer is een ruim begrip en wanneer je recht hebt op vervangend vervoer is natuurlijk ook erg belangrijk. Stel je rijdt een Mercedes-Benz C-Klasse als private lease auto, er mankeert wat aan en hij moet voor 2 dagen naar de dealer, heb je dan recht op vervangend vervoer of is dit pas na 3 dagen? En krijg je dan een vergelijkbaar model mee of moet je het met een Smart doen. Let goed op deze dingen want deze voorwaarden zijn bij elke aanbieder anders en worden uiteraard doorberekend in de uiteindelijke maandprijs.

3. Meer of minder kilometerkostprijs

Je baseert een private lease contract op een bepaalde looptijd maar ook op het aantal kilometers je binnen die looptijd denkt te gaan rijden. Uiteraard zal dit nooit op de kilometer kloppen, meestal wordt er door de aanbieder een marge gehanteerd van plus minus 500 kilometers. Maar wanneer blijkt dat je hier na het verstrijken van de looptijd ruim overheen zit dan wordt er vaak een naheffing berekend op basis van een vastgesteld bedrag per kilometer. Dit verschil sterk per private leasemaatschappijen. De kosten per kilometers kunnen verschillen van € 0,05 per km tot wel €0,15 per km, het is dus zaak om vooraf goed in te schatten hoeveel kilometers je denkt te gaan rijden en wat de meer kilometerprijs is. Mocht je onverhoopt veel minder gereden hebben binnen je looptijd dan zijn er zelfs lease aanbieders die je geld teruggeven, minder kilometerprijs maar dit doen de meeste leveranciers van private lease auto’s niet. Uiteraard zijn er nog veel meer factoren die een lease prijs bepalen. Denk aan; optie’s, uitvoering, restwaarde etc. Meestal zijn dit dingen die je als consument wel in de gaten hebt maar de onderwerpen van hierboven zijn vaak onderbelicht en natuurlijk ook erg saai vergeleken met leuke optie’s en extra’s voor je toekomstige auto. Private lease aanbieders vergelijken doe je door de toekomstige auto en leasecontract goed op alle facetten bij verschillende aanbieders te vergelijken, via de Autonomer private lease vergelijker heb je een mooi overzicht van bijna alle auto’s en aanbieders.

Wat is de goedkoopste private lease maatschappij?

Alle leasemaatschappijen hebben regelmatig nieuwe aanbiedingen. Hierdoor is het niet mogelijk om Ă©Ă©n aanbieder als goedkoopste private lease maatschappij aan te wijzen. Gebruik onze private lease vergelijker voor een overzicht van de goedkoopste deals van dit moment.

Wat is het verschil tussen een private lease maatschappij en een aanbieder?

Er zijn heel veel "private lease aanbieders" die eigenlijk fungeren als tussenstation. Denk hierbij aan ANWB of bijvoorbeeld HEMA. Deze aanbieders werken samen met leasemaatschappijen die de auto daadwerkelijk leveren. Voorbeelden hiervan zijn Athlon en Justlease.

Hoe hoog is de eigen risico bij private lease schade?

De meeste private lease maatschappijen hanteren een bedrag tussen de €200 en €400 voor eigen risico bij schade. Het kan dus lonen om de juiste maatschappij uit te zoeken zodat je niet voor hoge onverwachte kosten komt te staan.

Is vervangend vervoer inbegrepen bij de prijs?

Vaak is dit het geval bij de meeste private lease maatschappijen en private lease merken. Soms ook niet, lees dus goed de voorwaarden om te checken of dit het geval is. Bedenkt ook dat de meeste garage bezoeken voor een kleine beurt tegenwoordig niet lang duren.

Wat zijn de kosten als je over je private lease KM aantal heen gaat?

Dan betaal je in vrijwel alle gevallen een meerprijs per gereden kilometer. Dit gebeurt vaak op jaarbasis en met het ingaan van een nieuw contract jaar word de teller weer op 0 gezet maar moeten de extra kilometer kosten worden afgerekend.