Private lease maandelijks opzegbaar (flexlease)

Sommige private lease maatschappijen bieden de mogelijkheid om het leasecontract maandelijks op te zeggen. Dit is bijzonder handig als je een flexibele levensstijl hebt of niet ergens verplicht aan vast wil zitten. Is dit iets voor jou? Deze bedrijven bieden “flexlease” aan:

Toyota Private Lease

3 (2 reviews)
Leasen vanaf € 249 p/m
54 private lease deals
FlexLease (na 12 maanden kosteloos opzeggen)
Gratis thuisbezorgd
Standaard Schadeverzekering voor inzittenden
Kosteloos opzegbaar bij ontslag

Justlease

3 (4 reviews)
Leasen vanaf € 221 p/m
158 private lease deals
FlexLease (na 12 maanden kosteloos opzeggen)
Goedwerkende website
Betrouwbare partij
Proefrit mogelijk
Vervangend vervoer na 72 uur

Seat Private Lease

Geen reviews
Leasen vanaf € 345 p/m
35 private lease deals
FlexLease (na 12 maanden kosteloos opzeggen)
Minder KM is geld terug
Kosteloos opzeggen bij privé crisis
Niet schade vrij geen probleem

Leasemaatschappijen met flexlease optie

In de aanvullende voorwaarden van de leasemaatschappij staat hoe deze opzeggingsvergoeding wordt uitgerekend. De volgende bedrijven bieden een vorm van flexibele private lease, dit is overigens overige het algemeen wel tegen meerprijs. Bekijk ook ons overzicht van private lease maatschappijen. De leasemaatschappij moet laten weten, bij aanvang van het leasecontract, hoe hoog de vergoeding is wanneer een contract maandelijks kan worden opgezegd. De leaseprijs wordt afgesproken op basis van het aantal maanden en kilometers en reken er ook op dat zelfs bij een maandelijkse opzegging er een opzegtermijn wordt gehanteerd van één maand.

Wat zit er bij flex-private lease?

Private lease bestaat uit kosten die bij de prijs zitten inbegrepen en kosten die erbuiten vallen. Vast kosten in het private lease bedrag veranderen aan de hand van de lease periode en het aantal te rijden kilometer. Kosten vaak inbegrepen in het maandelijkse opzegbare private lease bedrag zijn:

De afschrijvingen van de auto, al het onderhoud en reparaties, de vervanging van versleten banden, de premie voor de allrisk autoverzekering (vast bedrag tijdens de gehele looptijd van het leasecontract), de wegenbelasting en pechhulp (afhankelijk van de leasemaatschappij hulpverlening bij stranden in binnen- en buitenland).

Kosten die niet zijn inbegrepen in de leaseprijs en afhankelijk van het gebruik van de auto:

Brandstofkosten, Boetes, Tolwegen en Parkeer kosten.

Bijzondere redenen opzeggen private lease contract

Vaak kun je ook bij bijzondere omstandigheden kosteloos van een private lease contract af. Maar let goed op want dit kan verschillen per leasemaatschappij! Doe daarom altijd een vergelijking check bij de private lease vergelijker van Autonomer.nl. Zo weet je zeker wat de voorwaarden zijn bij bijzondere omstandigheden. Bij veel maatschappijen kan het contract worden opgezegd in de volgende gevallen:

Overlijden, Gedwongen ontslag, Echtscheiding, Ontbinden samenlevingsovereenkomst en Medische afkeuring (verlies rijbevoegdheid)

Opzeggen kan na overleg dan in principe per direct, dus zonder opzegtermijn. Je moet de omstandigheid wel kunnen aantonen. In sommige gevallen moet je ook kunnen bewijzen dat je het maandbedrag niet meer kunt betalen.  

Wat zijn geldige redenen voor het opzeggen private lease contract?

Bij veel maatschappijen kan het contract worden opgezegd in de volgende gevallen: Overlijden, gedwongen ontslag, echtscheiding, ontbinden samenlevingsovereenkomst en medische afkeuring (verlies rijbevoegdheid).

Betaal je extra voor maandelijkse opzegbare private lease?

Als je een flexibele private lease optie neemt dan betaal je vaak een kleine premium om het maandelijks te kunnen opzeggen. Bedenk dus goed of je dit de moeite waard vindt.

Altijd op de hoogte van de laatste en scherpste aanbiedingen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks de beste deals: