Contact

Wij helpen je graag!

Heb je een vraag? Neem gerust contact met ons op.

icon
Bellen 050 - 20 03 066

Op werkdagen tussen 10.00 en 17.00

icon
E-mail info@autonomer.nl

Reactie binnen 24 uur

icon
WhatsApp 050 - 20 03 066

Op werkdagen tussen 10.00 en 17.00 online

Yourlease
362 auto's v.a. €218 p/m
  •  Direct uit voorraad leverbaar
  •  Flexibel leasen v.a. 12 maanden
  •  Binnen 48 uur rijden na acceptatie

Private lease maandelijks opzegbaar (flexlease)

Sommige private lease maatschappijen bieden de mogelijkheid om het leasecontract maandelijks op te zeggen. Dit is bijzonder handig als je een flexibele levensstijl hebt en niet ergens verplicht aan vast wil zitten. Is dit iets voor jou?

Leasemaatschappijen met flexlease optie

In de aanvullende voorwaarden van de leasemaatschappij staat hoe deze opzeggingsvergoeding wordt uitgerekend. De volgende bedrijven bieden een vorm van flexibele private lease, dit is overigens overige het algemeen wel tegen meerprijs. Bekijk ook ons overzicht van private lease maatschappijen. De leasemaatschappij moet laten weten, bij aanvang van het leasecontract, hoe hoog de vergoeding is wanneer een contract maandelijks kan worden opgezegd. De leaseprijs wordt afgesproken op basis van het aantal maanden en kilometers. Reken er ook op dat zelfs bij een maandelijkse opzegging er een opzegtermijn wordt gehanteerd van één maand.

Wat zit er bij flex-private lease?

Private lease bestaat uit kosten die bij de prijs zitten inbegrepen en kosten die erbuiten vallen. Vaste kosten in het private lease bedrag veranderen aan de hand van de lease periode en het aantal te rijden kilometers. Kosten die vaak inbegrepen zijn in het maandelijkse opzegbare private lease bedrag, zijn:

De afschrijvingen van de auto, al het onderhoud en reparaties, de vervanging van versleten banden, de premie voor de allrisk autoverzekering (vast bedrag tijdens de gehele looptijd van het leasecontract), de wegenbelasting en pechhulp (afhankelijk van de leasemaatschappij hulpverlening bij stranden in binnen- en buitenland).

Kosten die niet zijn inbegrepen in de leaseprijs en afhankelijk van het gebruik van de auto:

Brandstofkosten, Boetes, Tolwegen en Parkeer kosten.

Bijzondere redenen opzeggen private lease contract

Vaak kun je ook bij bijzondere omstandigheden kosteloos een private lease contract opzeggen. Maar let goed op, want dit kan verschillen per leasemaatschappij! Doe daarom altijd een vergelijking check bij de private lease vergelijker van Autonomer.nl. Zo weet je zeker wat de voorwaarden zijn bij bijzondere omstandigheden. Bij veel maatschappijen kan het contract worden opgezegd in de volgende gevallen:

Overlijden, Gedwongen ontslag, Echtscheiding, Ontbinden samenlevingsovereenkomst en Medische afkeuring (verlies rijbevoegdheid)

Opzeggen kan dan na overleg in principe per direct, dus zonder opzegtermijn. Je moet de omstandigheid waar je je op beroept wel kunnen aantonen. In sommige gevallen moet je ook kunnen bewijzen dat je het maandbedrag niet meer kunt betalen.  

Veelgestelde vragen

faq

Bij veel maatschappijen kan het contract worden opgezegd in de volgende gevallen: Overlijden, gedwongen ontslag, echtscheiding, ontbinden samenlevingsovereenkomst en medische afkeuring (verlies rijbevoegdheid).

Als je een flexibele private lease optie neemt dan betaal je vaak een kleine premium om het maandelijks te kunnen opzeggen. Bedenk dus goed of je dit de moeite waard vindt.