Private lease elektrische auto? Al vanaf €239 per maand

Ben je op zoek naar de beste elektrische private lease aanbieding van 2020? Op Autonomer.nl vergelijk je 22 elektrische modellen, van 10 verschillende aanbieders. Anno 2020 kost de goedkoopste elektrische private lease auto €239 per maand.

Filter 65 resultaten
Merk & model
Merk
Model
Budget per maand
Looptijd
KM per jaar
Staat
Deuren
Carrosserie
Transmissie
Brandstof
Actieradius (elektrisch & hybride)
Gemiddeld verbruik (op één liter)
Populaire opties
Private Lease Keurmerk
Aanbieder
65 voertuigen
Zoe Private Lease

Renault Zoe R110 Life

5-Deurs Hatchback | Automaat | Elektrisch
🥇 Autonomer's keuze
Actieradius: 390km
Laadtijd: 02:36
Cruise control
€ 379 p/m
ID.3 Private Lease

Volkswagen ID3 58kWh 1st

5-Deurs Hatchback | Automaat | Elektrisch
Actieradius: 424km
Laadtijd: 05:47
Cruise control
Navigatiesysteem
€ 541 p/m
208 Private Lease

Peugeot e-208 Allure EV 50kWh 136

5-Deurs Hatchback | Automaat | Elektrisch
Actieradius: 339km
Laadtijd: 05:00
Cruise control
Navigatiesysteem
€ 442 p/m
Tot 2021 50% korting op laadpaal
Citigo e iV Private Lease

Skoda Citigo E iV Style

5-Deurs Hatchback | Automaat | Elektrisch
Actieradius: 260km
Laadtijd: 05:37
Cruise control
Keyless Entry
€ 349 p/m
 Private Lease

Renault Zoe R110 Life

5-Deurs Hatchback | Automaat | Elektrisch
Actieradius: 390km
Laadtijd: 02:36
Cruise control
Led koplampen
€ 455 p/m

Elektrisch Private Leasen

Omdat elektrische auto’s nog steeds prijzig zijn in de aanschaf zijn, is het voor de meeste mensen geen optie om er één te kopen. Maar een elektrische auto als private lease wordt steeds aantrekkelijker. Alle vaste lasten van de auto zijn verwerkt in de maandprijs (op de brandstof na) waardoor juist bij elektrische auto’s private lease erg interessant is.

Elektrische auto & private lease in 2020

Elektrisch rijden is dus binnen handbereik d.m.v. een particulier leasecontract (privé lease). Er komen steeds meer elektrische auto’s op de weg. Populaire modellen zijn Hyundai Kona, Renault Zoe, Kia Niro en de Nissan Leaf. Klik op één van de modellen voor de huidige aanbiedingen te vergelijken.

Peugeot-208-100kW-136pk-Elektrisch-Justlease
Peugeot e208 van Justlease

De brandstof kosten kunnen natuurlijk behoorlijk oplopen, afhankelijk van vele factoren zoals onder andere het aantal kilometers dat gereden wordt, de literprijs van benzine en je rijstijl. Dus wanneer je een elektrische auto in een private lease variant rijdt dan heb je zeer lage brandstof kosten, al helemaal wanneer je zelf over zonnepanelen beschikt.

Aanschaf en restwaarde vs. private lease elektrische auto

Tesla-Model-3-Standard-Range-Plus-Mijndomein-Privé-Lease
Tesla Model 3 van Mijndomein Privé Lease

De meeste gehoorde argumenten tegen het aanschaffen van een elektrische auto zijn “het is te duur” en het is zeer onzeker wat de restwaarde zal zijn van een elektrische auto in circa 5 jaar. Daar de ontwikkelingen van elektrische auto’s razend snel gaan is het de vraag of de elektrische auto die je vandaag koopt over een paar jaar nog wel interessant is. Daarentegen is het onderhoud van een elektrische auto ten opzichte van een benzine variant nagenoeg nihil, denk alleen aan banden en remmen maar een motor die filters en olie nodig heeft is natuurlijk niet aanwezig.

Restwaarde elektrische auto

Met name omdat de restwaarde onzeker is van een elektrische auto is het natuurlijk erg interessant om een elektrische auto in de private lease aan te schaffen. Nog niet zo lang geleden waren de maandtarieven van elektrische private lease auto’s nog zeer hoog vergelen met soortgelijke benzine auto’s, maar die tijd ligt inmiddels achter ons. Vooral in het a segment (de kleinere compacte auto’s) zijn elektrische auto’s in de private lease zeer aantrekkelijk geprijsd, een Volkswagen Up! of een Seat Mii is bijvoorbeeld al te leasen tegen een vanaf prijs van ruim onder de €300,– per maand. Bedenk er dan nog eens bij dat je nauwelijks brandstof kosten hebt en hierdoor dus zeer aantrekkelijk een elektrische auto kan leasen zonder dat je een restwaarde risico loopt.

Veelgestelde vragen over het leasen van een elektrische auto

Zowel Private lease als het rijden van een elektrische auto is erg populair. Logisch dat de combinatie ook erg in trek is. Wij krijgen regelmatig vragen over het leasen van een elektrische auto, hieronder hebben we deze vragen voor je op een rij gezet:

Waarom is elektrisch private leasen zo voordelig?

Bij een private lease deal zijn de grootste kosten naast het maandelijkse lease bedrag de brandstof kosten. Bij een elektrische auto verdwijnen deze grotendeels. Het is moeilijk om voordeliger te leasen dan elektrisch leasen!

Kan je ook een inbegrepen thuislader private leasen?

Een thuis lader kost veel om te laten installeren bij huis. Daarom hebben steeds meer private lease bedrijven een constructie waarbij je ook een thuis lader kunt leasen voor een extra bedrag per jaar. Met als voordeel dat je eigenaar bent na de lease periode.

Is elektrisch private leasen duur?

Het wordt steeds goedkoper. De technologische ontwikkeling gaat tegenwoordig hard en je ziet dat de restwaarde van elektrische auto's hoger word en het onderhoud goedkoper. Daarom zie je steeds meer scherpe aanbiedingen in het maandbedrag en daarnaast heb je natuurlijk weinig brandstof kosten.

Kan ik ook een elektrische auto als occasion leasen?

Er komen steeds meer elektrische auto's beschikbaar als occasion, ook in de private lease. Bekijk alle private lease occasions en filter op brandstof = elektrisch voor het actuele aanbod.