Auto leasen als particulier: Wat houdt dat in?

Allereerst: wat betekent particuliere lease eigenlijk? Vergelijk het met het huren van een auto. Je sluit een overeenkomst af met een vooraf bepaalde periode en een verwacht aantal te rijden kilometers. Leasen als particulier betekent dat je vaak in de nieuwste modellen rijdt. Kies de gewenste opties uit en je betaald een maandelijks bedrag voor een nieuwe bolide. Best eenvoudig toch? Aan het einde van de leaseovereenkomst levert je de auto in en kun je een nieuw contract voor een andere auto afsluiten. Overname van de auto is vaak ook mogelijk.

Welke kosten zijn inbegrepen bij particuliere lease?

Vaak zijn bijna alle kosten inbegrepen in een particulier leasecontract: afschrijving, rente, bezorgkosten, verzekering, wegenbelasting, reparaties, onderhoud, bandenvervanging, schadeherstel, glas reparatie, en vervangend vervoer binnen Nederland. Niet inbegrepen in particuliere lease zijn de brandstof, eventuele boetes, maar ook tolgelden, parkeerkosten en was kosten (carwash of thuis op de stoep).

Doe goed onderzoek naar particulier leasen

De tarieven waarmee automerken en private lease bedrijven adverteren zijn vaak basisprijzen voor relatief kale auto’s en een laag jaarkilometrage. Het particulier lease maandbedrag is hoger naarmate je meer opties selecteert of een beter en zwaardere motor. Het aantal kilometers dat je verwacht te rijden, heeft ook grote invloed op het maandbedrag. Dit geldt ook voor het aantal jaren dat je wilt leasen. Vaak geldt hoe korter de particuliere lease hoe hoger het maand bedrag. Inruilen van een huidige auto is vaak ook mogelijk maar heeft vaak maar een kleine invloed op het maandbedrag. Het uitzoeken van de juiste lease auto in een lease vergelijker is vaak een slimme stap om de juiste deal te vinden. Er zijn grote verschillen tussen lease aanbieders naarmate je verschillende opties aanvinkt!

Nogmaals kort de voordelen van particulier leasen

  • Je weet van tevoren precies waar je aan toe bent
  • Geen zorgen over verzekeringen, wegenbelasting en onderhoud
  • Met een nieuwe auto rijden voor een vast maandelijks bedrag