Private lease aanbiedingen: waar moet je op letten?

Private lease is enorm populair. Je hebt immers de kans om voor een vast bedrag per maand in een gloednieuwe auto te rijden. Met de groei aan populariteit voor private lease, groeit ook het aantal leasemaatschappijen. En om dan toch boven de concurrentie uit te stijgen, zegt iedere maatschappij de goedkoopste private lease aan te kunnen bieden. Er zijn bij dit soort aanbiedingen vaak flink wat addertjes onder het gras, let dus goed op voordat je kiest voor dergelijke aanbiedingen.

Is de beste private lease aanbieding wel echt de goedkoopste?

De gouden regel is dat als is te mooi om waar te zijn lijkt, dit vaak ook niet zo mooi is. Pluis dan ook goed die mooie aanbieding uit. Wat krijg je voor dat bedrag? Vaak is het de simpelste uitvoering van de auto, zonder opties. En kies je dan wel voor die opties, dan wordt de maandelijkse lease prijs al snel hoger. Hoef je al die extra’s niet, dan is de aanbieding wellicht perfect voor jou.

De beste aanbiedingen

De scherpste aanbiedingen vind je vaak bij de grootste bedrijven. Dit komt omdat ze inkoopvoordeel hebben. Als ze in één keer veel auto’s kopen, dan kunnen ze korting afdringen bij de verkoper. Als je op zoek bent naar de scherpste aanbiedingen dan is daarom ons advies om altijd de aanbiedingen van de onderstaande bedrijven te raadplegen:

Athlon privélease

Geen reviews
Zeer groot online aanbod
Kosteloos opzeggen bij privé crisis
Onafhankelijk van leeftijd
Ook occasions!
Niet altijd goed bereikbaar

Auto.nl

Geen reviews
Full service
Comfortabel
Retour garantie
Eerst kopen dan proefrijden
Auto is alleen online te bezichtigen

Mijndomein Privé Lease

Geen reviews
Geld terug bij minder kilometers
Betrouwbare partner sinds 2010
Lage prijzen
Eenmalige kosten €399,--
Geen proefrit mogelijk
Geen BKR registratie

ANWB Private Lease

Geen reviews
Vast maandbedrag
Wegenwacht Europa inbegrepen
Opzegbaar bij persoonlijk situaties
Extra KM = boete over hele contract

Kilometers en looptijd contract bij de private lease aanbieding

Er zijn verschillende keuzemogelijkheden die de maandelijkse leaseprijs kunnen verhogen. Bij een aanbieding voor private lease is het vaak niet alleen een instapmodel wat je krijgt. Ook zit je doorgaans aan een lang leasecontract vast. Hoe langer de looptijd van het contract, hoe lager de maandprijs zal zijn. Wil je liever niet teveel risico lopen dat je na verloop van tijd het maandbedrag niet meer kunt betalen, of wil je regelmatig een nieuwe auto uit kunnen kiezen, dan is een korte looptijd van het leasecontract veel beter. Houd er echter wel rekening mee dat je dan een hoger maandbedrag zal moeten betalen. Ook op het gebied van de kilometers die bij het contract inbegrepen zijn, moet je opletten. Bij de aanbieding zit vaak een 10.000 kilometers per jaar bij het maandbedrag inbegrepen. Rijd je meer dan dat limiet dan moet je hier extra voor betalen. Rijd je structureel meer, dan is het financieel gezien aantrekkelijker om maandelijks iets meer te betalen voor een hoger maandbedrag.

Is occasion lease een geschikte private lease aanbieding?

Je kunt ook kiezen voor het leasen van een occasion. Je zou denken dat het leasen van een occasion goedkoper is dan de lease van een nieuwe auto. Dit is echter niet het geval. Het verschil in maandelijkse lasten tussen een nieuwe auto en een occasion is te verwaarlozen. Bij een occasion worden immer hogere reparatie- en onderhoudskosten verwacht dan bij een nieuwe auto en dit wordt uiteraard via het leasebedrag aan de consument doorberekend.

Overige voorwaarden waar je op moet letten bij een private lease aanbieding

Naast de eerder genoemde zaken waar je bij private lease op moet letten, zijn er nog andere zaken waar je op moet letten. Bijvoorbeeld hoe hoog het eigen risico bij schade is. En of je zomaar van kilometerbundel kunt wisselen als blijkt dat de door jou gekozen bundel structureel te klein is. En wat gebeurt er bij onvoorziene omstandigheden waardoor je de lease niet meer kunt betalen, zoals een scheiding of ontslag. Kun je dan tussentijds het contract opzeggen? Er komt veel kijken bij het afsluiten van een passend leasecontract.