Private lease

Je hebt er vast weleens van gehoord, private lease. Het aantal privé lease rijders is de afgelopen jaren enorm toegenomen in Nederland. Steeds meer consumenten kiezen voor deze manier van autorijden en de verwachting is dan ook dat privé lease in de toekomst de norm wordt en dat er steeds minder auto’s worden aangeschaft.

Privé leasen?

Voordelen

Vast bedrag per maand
Geen onderhandelingen
Nieuwe auto
Pech gevallen worden opgelost
Geen verassingen

Nadelen

Contract
BKR Registratie
Kilometer beperking

Wat is privé lease?

Maar wat is privé lease nou precies? Autonomer gaat je haarfijn uitleggen wat private lease inhoudt, de voor en nadelen en wat je kunt verwachten wanneer je een privé lease contract afsluit.

Wanneer je een auto gaat privé lease betaald je in plaats van een aanschafprijs een maandtarief voor je auto. Het maandtarief hangt af van verschillende facetten zoals, kilometers die je denkt te gaan rijden, het merk en model van de auto en de looptijd van het contract. Verder zijn de schade vrije jaren die je bij een verzekeringsmaatschappij zijn opgebouwd vaak ook nog van belang aangezien het private lease bedrijf vaak uit gaat van minimaal 3 of 4 schade vrije jaren. Mocht je geen schadevrije jaren hebben of zelfs in de min staan dat moet je er rekening mee houden dat de geadverteerde prijzen omhoog worden bijgesteld.

Door de bovenstaande voordelen twijfelen steeds meer mensen tussen privé leasen of kopen. Autonomer.nl heeft de verschillen op een rij gezet zodat je zelf de keuze kunt maken die het beste bij jou past.

Één vast bedrag per maand

Bij privé lease rijd je een auto tegen een vast bedrag per maand, je hoeft dus niet een groot bedrag te investeren in een nieuwe auto. Alle kosten zijn inbegrepen in de maandelijkse prijs die je betaalt, verzekering, wegenbelasting, onderhoud, reparatie, pech onderweg en afschrijving dat is iets wat veel mensen vergeten mee te nemen in de berekening.

Wanneer je een nieuwe auto aanschaft wordt hij met de dag minder waard, wanneer je hem een aantal jaren na de koop weer wilt inruilen is hij fors minder waard geworden ten opzichte van de aanschafprijs. Voordeel van een private lease is ook dat je niet meer hoeft te onderhandelen over de inruilprijs van je auto. Aan het einde van het contract lever je de auto gewoon weer in en stap je in een nieuwe private lease auto.

Waar kan ik het beste leasen?

Hieronder vind je een aantal gerenommeerde auto leasemaatschappijen waarbij je met een gerust hart je auto kan gaan lease, uiteraard is het altijd slim om ze op allerlei punten te vergelijken zoals onder andere, eigen risico van de verzekering en de meer kilometerprijs. De verschillende bedrijven hebben regelmatig scherpe private lease aanbiedingen. Bekijk daarom het aanbod en vergelijk het met andere bedrijven.

Athlon privélease

Geen reviews
Zeer groot online aanbod
Kosteloos opzeggen bij privé crisis
Onafhankelijk van leeftijd
Ook occasions!
Niet altijd goed bereikbaar

Mijndomein Privé Lease

Geen reviews
Geld terug bij minder kilometers
Betrouwbare partner sinds 2010
Lage prijzen
Eenmalige kosten €399,--
Geen proefrit mogelijk
Geen BKR registratie

ANWB Private Lease

Geen reviews
Vast maandbedrag
Wegenwacht Europa inbegrepen
Opzegbaar bij persoonlijk situaties
Extra KM = boete over hele contract

Lease’m

Geen reviews
Onafhankelijke reviews
Geen reclame stickers
Onderhoud bij dealer
Geen opties tot uitstappen

Privatelease.com

Geen reviews
Goed klanten service
Direct online uitzoeken
Brede keuze incl. luxe merken
Geen anonieme reviews

Seat Private Lease

Geen reviews
Minder KM is geld terug
Kosteloos opzeggen bij privé crisis
Niet schade vrij geen probleem
Alleen SEAT als keuze

Volkswagen Private Lease

Geen reviews
Scherpe dealer prijs
Online budget calculator
Opzegbaar bij privé crisis
Alleen maar VW modellen

Ikrij.nl

Geen reviews
Breed aanbod
Outlet met aanbiedingen
Persoonlijk service
Relatief klein bedrijf

Justlease

Geen reviews
Goedwerkende website
Heldere communicatie
Betrouwbare partij
Proefrit mogelijk
Meer km prijs
Vervangend vervoer na 72 uur

SmiLease

Geen reviews
Geen BKR registratie
Wisseling binnen contract looptijd
Terugbetaling bij minder km
Niet landelijk (postcodes 6500 t/m 9999)

Je eigen auto kwijt?

Mocht je op dit moment nog wel een eigen auto hebben en je wilt graag privé gaan leasen dan zijn er verschillende mogelijkheden om van je huidige auto af te komen. Meestal kan je je eigen auto niet bij een privé lease aanbieder inruilen maar hieronder vind je een aantal bedrijven waar je je huidige auto kan verkopen.

Ikwilvanmijnautoaf.nl

5 (1 reviews)
Gratis een gegarandeerd bod
Bekend van de TV
Koper is van te voren onbekend

Marktplaats Auto

4 (1 reviews)
Bij geduld een mooie prijs
+/- 200.000 Occasions
Onbekenden aan de deur
Kan lang duren
Advertentiekosten

Ikwiljouwautokopen.nl

4.7 (3 reviews)
Geen tussenpersonen
Ophaalservice
Snel en gegarandeerd bod
Relatief jong bedrijf

Autovendi

4 (4 reviews)
Gegarandeerd bod
Gratis
Tussenpersonen

Addertjes onder het gras

Er zijn zeker ook een aantal zaken waar je rekening mee moet houden wanneer je een private lease contract afsluit waar je op voorhand wellicht niet van op de hoogte was.

  • Schade vrije jaren: Ten eerst benadrukken we nog even dat je bij je verzekeringsmaatschappij even moet informeren of en hoeveel schade vrije jaren je inmiddels hebt opgebouwd, dit kan invloed hebben op het maandtarief zowel negatief als positief
  • Kilometers: Vergelijk de verschillende aanbieders van privé lease wat er in rekening gebracht wordt wanneer je meer kilometers rijdt dan wat er in je contract is opgenomen. Dit zijn de zogenoemde meer en minder kilometerprijs.
  • BKR Registratie: Privé lease is eigenlijk een verkapte lening en daarmee dus een schuld en staat in de meeste gevallen genoteerd bij het Bureau Krediet Registratie (BKR). De meeste hypotheek verstrekkers doen een BKR check voor het goed of afkeuren van een hypotheek. Het kan dus gebeuren dat het van invloed is op het maximale hypotheekbedrag of in het ergste geval een afkeuring van je hypotheek aanvraag. De betreffende hypotheek verstrekker kan de de private lease zien als een extra schuld .
  • Eigen risico: Een privé lease is een all in prijs en dus ook inclusief een all risk verzekeringsdekking. Wel kan het zijn dat er een eigen risico van toepassing is op het moment dat je schade rijdt. Dit kan oplopen tot wel €750,–, kijk dit dus ook goed na op het moment dat je een private lease auto overweegt.
  • Prijs: Zorg er voor dat je niet te veel betaald voor je abonnement. Door inkoopvoordeel zijn er regelmatig hele scherpe aanbiedingen waardoor je veel goedkoper kunt privé leasen. Houd de markt in de gaten en doe er je voordeel mee.
Private Lease keurmerk

Privé lease keurmerk

Er is ook een keurmerk beschikbaar voor private lease aanbieders, het zogeheten Stichting Keurmerk Private Lease. Deze stichting heeft als doel de consument te beschermen in de branche van privé lease. De stichting is onafhankelijk en is dus niet gebonden aan een leasemaatschappij, pas na een uitgebreide toelatingstoets mag een leasemaatschappij het keurmerk van deze stichting uitdragen. De speerpunten van de stichting keurmerk private lease zijn, betrouwbaarheid, transparantie en onafhankelijkheid. Mocht je een geschil hebben met een leasemaatschappij die is aangesloten bij deze stichting kan je een klacht indienen bij stichting Keurmerk Private Lease.