Contact

Wij helpen je graag!

Heb je een vraag? Neem gerust contact met ons op.

icon
Bellen 050 - 20 03 066

Op werkdagen tussen 10.00 en 17.00

icon
E-mail info@autonomer.nl

Reactie binnen 24 uur

icon
WhatsApp 050 - 20 03 066

Op werkdagen tussen 10.00 en 17.00 online

Minister van Financien stelt onderzoek in naar Private Lease markt

Onze Wobke, minister van Financiën laat een onderzoek starten naar de private lease markt in Nederland. Dit om te kunnen beoordelen of er meer regulering of ingrijpen nodig is vanuit de overheid. Het onderzoek richt zich met name op de risico's die consumenten lopen, de wijze waarop er wordt aangeboden en de vraag of aanbieders genoeg rekening houden met de financiële situatie van de consument. [caption id="attachment_11759" align="alignleft" width="300"] Wopke Hoekstra, minister van Financiën[/caption]

Enorme groei

Volgens de Vereniging van Nederlandse Autoleasebedrijven (VNA) is de private leasemarkt in 2019 met maar liefst 25% gestegen naar een totaal aantal contracten 188.000 stuks. Volgens de VNA is te verwachten dat deze stijging nog eens extra zal doorzetten door de opkomst van elektrisch rijden. Voor een consument kleven er nog veel onzekerheden aan het aanschaffen van een nieuwe elektrische auto. De meeste van deze onzekerheden zoals afschrijving, laadpalen bedrijfszekerheid en accuduur worden door een private lease aanbieder uit handen genomen.

Bescherming van consumenten

Het ministerie van financiën en de AFM zien met grote belangstelling naar de wijze waarop het keurmerk een aantal belangrijke elementen heeft ingeregeld. Met name de hoe de consument binnen het Keurmerk Private Lease wordt beschermd tegen te hoge financiële lasten vinden zij een mooi voorbeeld van hoe het zou moeten. Het Keurmerk Private Lease onderscheidt zich positief en laat zien dat zelfregulering, mits goed opgezet en uitgevoerd een passend en kansrijk alternatief is voor wetgeving. Overigens focust de aandacht van de minister zich op het verbeteren van de financiële weerbaarheid van consumenten en zeker niet specifiek op private lease.

Dit artikel is gepubliceerd op 26 oktober 2020 om 14:00.