Contact

Wij helpen je graag!

Heb je een vraag? Neem gerust contact met ons op.

icon
Bellen 050 - 20 03 066

Op werkdagen tussen 10.00 en 17.00

icon
E-mail info@autonomer.nl

Reactie binnen 24 uur

icon
WhatsApp 050 - 20 03 066

Op werkdagen tussen 10.00 en 17.00 online

Lancering nieuwe Polestar 2

Een nieuwe elektrische auto, van een nieuw bedrijf speciaal voor elektrische auto's. De Polestar was ooit Volvo’s passie project, maar het is veranderd in een zelfstandige elektrisch merk. Gezamenlijk eigendom van Volvo en het Chinese moederbedrijf Geely, betekend eigenlijk dat de auto's worden ontwikkeld in Zweden en gebouwd in China. Om vervolgens wereldwijd te worden verkocht. Polestar's eerste ontwerp poging was een plug-in hybride, niet geheel elektrisch maar wel een prachtige Polestar 1 van om en nabij de €150K. De Polestar 1 was een echte hoofd draaier en is enkel in een beperkte oplage uitgebracht. De nieuwe versie is de Polestar 2 en dit is een volwaardige productieauto, ontworpen om het merk Polestar te vestigen als een grote speler in de elektrische auto scene. Hoe doe je dat? Een auto lanceren die moet gaan concurreren met de Tesla Model 3, op dit moment de meest gewild en succesvolle elektrische auto.

Wat gaat de Polestar 2 kosten?

Prijzen beginnen bij €49.800, (op dit moment) voor een Polestar 2 uitgerust met een 78kWh accu en elektromotoren op de voor- en achteras. De auto ontwikkelt iets meer dan 400 pk, gesplitst 50/50 voor-achter, dus hij is snel, ondanks het gewicht van 2,1 ton. Polestar zegt dat het ook aan een versie werkt met tweewielaandrijving en een kleinere batterij. De verwachting is dat de kosten voor dit model zullen dalen tot €30K en zal de auto toegankelijk worden voor een groter publiek.

Kan Polestar concurreren met Tesla?

Het zal bij auto industrie watchers niet verloren zijn gegaan dat het precies dezelfde tactiek is die wordt toegepast door Tesla en zijn razend populaire en zeer indrukwekkende Model 3. Dit betekend dat Polestar een beproefde strategie volgt die wellicht zeer succesvol kan zijn. Qua look en design komt de Polestar 2 zeker in de buurt van de Tesla 3, waar de Zweden hebben gekozen voor een wat hoekigere en stoere body gebaseerd op het onderstel van de Volvo XC40. Gecombineerd met een zeer stijlvol en minimalistisch interieur is de verwachting dat dit een favoriet gaat worden op de zakelijke lease en private lease markt.

Dit artikel is gepubliceerd op 20 juli 2020 om 10:53.