Contact

Wij helpen je graag!

Heb je een vraag? Neem gerust contact met ons op.

icon
Bellen 050 - 20 03 066

Op werkdagen tussen 10.00 en 17.00

icon
E-mail info@autonomer.nl

Reactie binnen 24 uur

icon
WhatsApp 050 - 20 03 066

Op werkdagen tussen 10.00 en 17.00 online

De zin en onzin van een kenteken check

Als je een occasion of tweedehands auto gaat kopen, kan je een kenteken check uitvoeren. Dit is een manier om onafhankelijk meer informatie te verzamelen over een auto naast met de verkoper te praten. Kentekenchecks zijn dan ook erg populair in Nederland. Honderdduizenden checks vinden er jaarlijks plaats en is het een standaard gewoonte geworden van een auto koper.

Waar kan ik het beste mijn kenteken checken?

Waar vraag is, is ook aanbod. Er ontstaan steeds meer bedrijven waar je auto’s kunt checken op het kenteken. Helaas krijg je niet altijd waar voor je geld. Zie onderstaande best aangeschreven kentekencheck websites met uitleg en onafhankelijke reviews. 

  •  Grootste van Nederland
  •  Veel informatie
  •  Schade check
  •  Prijzig
  •  Chassisnummer (VIN) check
  •   Ook buitenlandse auto's!
  •  RDW dagwaarde
  •  Schadeverleden
  •  Internationaal bedrijf
  •  Dagelijks 115.000 Checks
  •  Sinds 2011
  •  Onderdeel van VWE, de grootste officiële RDW-provider

Steeds meer informatie

Kentekenchecks worden ook steeds uitgebreider en de informatie die verkrijgbaar is middels een kentekencheck is ronduit indrukwekkend. Hier volgt een overzicht van de gegevens die op te vragen zijn bij een kenteken check bij de meeste grootste auto kentekencheck websites. Er is tegenwoordig dus veel informatie beschikbaar en vaak kun je bij een kenteken website op maat gemaakte rapporten bestellen afhankelijk van waar je naar op zoek bent.

Soorten checks

Hier geven we een kort overzicht van de meest gebruikelijke kentekenchecks. Afhankelijk van de uitgebreidheid van de door jou gewenste informatie kun je vanaf een paar euro’s tot een paar tientjes een erg uitgebreide kentekencheck kopen.

Checks tegen betaling

De onderstaande informatie is veelal tegen betaling beschikbaar:

  • Schadehistorie kentekencheck is een erg belangrijke categorie. Waarbij eventuele schade, de datum van de schademelding, kilometerstand, schadebedrag en positie van de schade kunnen worden opgevraagd.
  • Eigenarenhistorie is nog zo`n essentiële categorie waar je kunt achterhalen of de auto altijd van een oud vrouwtje is geweest, een leasebedrijf of een hele rits jong volwassenen. Kan soms wat zeggen! Onderwerpen zijn de registratiedatum, type eigenaar: bedrijf, lease of particulier, aantal dagen eigenaar.
  • Waarderapport voor een second opinion op de prijs. Hoe weet je of de vraagprijs een realistische prijs is? Ook als je niet veel verstand hebt van auto`s kun je een betere onderhandelingspositie krijgen door een kentekencheck te doen. Informatie bij een check geeft je de aankoop adviesprijs, inruilwaarde, handelswaarde, catalogusprijs en internetadvertentie prijzen van vergelijkbare auto`s. Geef een klein beetje geld uit aan een kenteken check om veel te besparen in de aankoop. 
  • Kilometerteller historie kentekencheck is nog zo’n onderwerp waar vaak wordt gesjoemeld, de meeste websites controleren de RDW controle kilometerstand, bij ons bekende kilometerstand, datum, nationale autopas controle, NAP check.

Gratis kenteken checks

Gratis kenteken check op ovi.rdw.nl

Via gratis kenteken checks is onder andere de onderstaande informatie op te vragen:

  • Algemene informatie: allereerst krijg je bij de meeste kentekenchecks algemene informatie over het ingevoerde kenteken. Denk aan informatie zoals het automerk, type, variant, uitvoering, kleur, handelsbenaming, goedkeurings-nummer, plaats chassisnummer, voertuig categorie en tankinhoud
  • Gestolen voertuig controle is tegenwoordig een erg populaire check. Het zal je maar gebeuren dat je op Marktplaats een gestolen auto koopt. Vaak wordt een internationale database getest met de datum waarop gestolen, land waar het voertuig gestolen is, en plaats delict.
  • Prestaties van de auto, waaronder vermogen, koppel, 0-100km/u, topsnelheid
  • Maandelijkse kosten: erg handig voor wanneer je een occasion wilt aanschaffen. Denk hierbij aan onderhoud, wegenbelasting, verzekering, brandstof en banden.
  • APK en historie van de nieuwe auto. Denk hierbij aan APK vervaldatum, eerste toelating op de markt, laatste tenaamstelling, eerste afgifte in Nederland. Maar som zijn er ook APK resultaten beschikbaar. Dit is niet altijd het geval, maar type afkeurpunt en de afkeurdatum zijn soms wel beschikbaar
  • Milieu prestaties, vooral met diesel auto`s is het verbruik in de stad belangrijk en word je soms zelfs niet toegelaten in het centrum. Check daarom deze categorie met verbruik op de snelweg, verbruik gecombineerd, CO2 uitstoot, zuinigheidslabel, milieuclassificatie maar ook het autogeluid stationair en geluid rijdend (dat laatste mag wel wat luider!)
  • Wegenbelasting is vaak ook opvraagbaar met de belasting beschikbaar per provincie, en als mogelijk zowel de zakelijk en particuliere tarieven.
  • Overige gedetailleerde informatie bij een kentekencheck. Dit is niet voor iedereen interessant en meer voor de liefhebber. Er zijn nog een aantal resterende categorieën opvraagbaar: auto type uitvoering, BPM bedrag, handelsbenaming, variant, carrosserie, compressieverhouding, eurolabel, geluid rijdend/stationair, kleppenbediening, tankinhoud.

Zekerheid bij de aankoop

De meeste websites bieden een aantal diensten aan, zoals een kentekencheck, een schadecheck (schadehistorie), een kilometerstandcheck, een eigenaren check (bv: lease of particulier) en een dagwaarde checker. De laatste biedt inzicht in de dagwaarde maar zegt waarschijnlijk weinig over de actuele handelsprijs.

In alle gevallen biedt een kentekencheck zekerheid wanneer je opzoek bent naar een nieuwe auto of wanneer je op het punt staat om een aankoop te doen. Een kentekencheck is makkelijk uit te voeren en er zijn een aantal websites te vinden op Autonomer.nl die goed staan aangeschreven. Meestal kun je een flexibel rapport laten opstellen met alleen de informatie die voor jou essentieel is. 

Werkwijze kenteken check sites

Kentekencheck websites hebben altijd een eenvoudige werkwijze, je vult op de website je kenteken in en het bedrijf haalt de auto gegevens op. Meestal krijg je meteen en gratis een aantal basis gegevens te zien over de auto in kwestie, zoals motorinhoud, nieuwwaarde en het aantal pk`s.

Vervolgens kun je een premium rapport optie kiezen waarbij er een groot aantal extra gegevens kunnen worden gekocht die in dit artikel zijn genoemd. Ben je benieuwd wat er in het rapport komt te staan dan laten de meeste websites de mogelijkheid om een voorbeeld rapport te downloaden. Zo weet je waarvoor je betaalt! Twijfel je alsnog, kijk dan even naar de onafhankelijke reviews, hier laten eerdere klanten zien hoe ze de kentekencheck partij hebben ervaren. Mocht je alsnog vragen hebben stuur dan even een mailtje naar het Autonomer.nl team.

 

Rijden voor een vast bedrag per maand?

Rijden voor een vast bedrag per maand?