Gratis Kenteken Check

Het natrekken van een kenteken is om verschillende redenen belangrijk. Bijvoorbeeld wanneer je een tweedehands auto gaat kopen, meer informatie wilt over je eigen auto of wanneer je wilt weten of de overschrijving van het kenteken op een andere naam is goed gegaan. Je hoeft hier in de meeste gevallen niets voor te betalen en er zijn verschillende websites waar je terecht kunt voor een gratis kenteken check.

Een check op Kentekencheck.nl

Waarom en waar een auto natrekken?

Een auto natrekken is gratis wanneer je basisinformatie wilt. Zeker bij de aanschaf van een tweedehands auto is een kenteken check gratis uit laten voeren erg belangrijk. Je wilt immers alles weten van het voertuig voordat je daadwerkelijk overgaat tot aankoop. Je krijgt met een gratis kenteken check direct inzicht of het voertuig wat wordt aangeboden ook het voertuig is wat bij het kenteken hoort.

Gratis Kenteken Check uitvoeren

Bij de onderstaande bedrijven kan je een gratis check laten uitvoeren. Vaak wordt er beperkte informatie gegeven en zal je tegen betaling alle informatie te zien krijgen. Op de sites worden vaak ook voorbeeld rapporten getoond zodat je precies ziet wat je kan verwachten.

carVertical

5 (1 review)
Grote internationale speler
Data uit meer dan 50 landen
Historische foto’s
Onderhoudsgeschiedenis
Rapport verborgen schades
Geen iDEAL betaling

Kentekencheck.nl

4 (1 review)
Grootste van Nederland
Veel informatie
Schade check
Prijzig

Finnik

Geen reviews
Dagelijks 115.000 Checks
Sinds 2011
Onderdeel van VWE, de grootste officiële RDW-provider

Carfax.nl

4 (1 review)
Chassisnummer (VIN) check
Ook buitenlandse auto's!
RDW dagwaarde
Schadeverleden
Internationaal bedrijf

Kenteken Check? Dit kan je verwachten:

De kenteken check is een enorm handig uitgangspunt om de betrouwbaarheid van het voertuig te controleren. Het is geen zaligmakend middel, want als uit de gratis kenteken check blijkt dat het een betrouwbaar voertuig is, zal je toch de auto verder moeten onderzoeken. Denk hierbij aan het onderhoudsverleden en het maken van een proefrit. Toch kan je de onderstaande inzichten geven:

Inzicht in het aantal eigenaren

Verder kom je meer te weten over het aantal eigenaren van de auto en of dus een eventuele stelling dat de verkoper de eerste eigenaar is, klopt. Het achterhalen van het aantal eigenaren is helaas niet altijd gratis. Ook voor het natrekken van je eigen auto is een kenteken check een handig middel. Je kunt bijvoorbeeld nakijken wanneer je auto gekeurd moet worden. Er zijn online diverse websites waar je gratis een kenteken kunt natrekken.

Inzicht in de schadehistorie

Een ander belangrijke reden voor een kenteken check is het achterhalen van de schadehistorie van een auto. Zeker wanneer je een schade auto koopt, wil je weten of je nog met de auto mag rijden en of de auto opnieuw gekeurd moet worden na reparatie van de defecten voordat je er weer mee mag rijden. Kom je er achter dat je eigen auto schade heeft gehad? Bekijk dan onze pagina over het verkopen van een defecte auto. Ook wanneer de auto op papier goed functioneert en er ongeschonden uitziet, kan er toch onzichtbare schade zijn die het functioneren van je auto beperkt. Dit wil je weten voordat je tot de aankoop overgaat, zeker als je niet voor onvoorziene kosten door die schade wilt komen te staan. Schades door ongelukken worden bij het RDW geregistreerd. Met een kenteken check die gratis uitgevoerd wordt, kom je meer te weten over het schadeverleden van de auto.

Klopt de kilometerstand wel?

Inzicht in de kilometerstand

Ook heeft het RDW de gratis NAP check overgenomen. Met de NAP is het vrij eenvoudig om te controleren of de huidige kilometerstand een logische kilometerstand is. Het doel van NAP is om te voorkomen dat kilometertellers van voertuigen worden teruggedraaid om daarmee een hogere verkoopprijs te bedingen. Is de kilometerstand onlogisch, dan krijg je hier bij de kenteken check een melding van. Het is dan vrijwel zeker dat je met een onbetrouwbare verkoper te maken hebt. Ook krijg je op basis van de kenteken check de waarde van de auto inzichtelijk.