Kenteken Check aantal eigenaren

Ga je een tweedehands auto kopen, dan is het erg belangrijk dat je goed je huiswerk doet. Je wilt natuurlijk geen auto kopen die binnen de kortste keren met pech langs de weg staat. Daarnaast heb je als mogelijke koper ook onderzoeksplicht. Je bent verplicht om te onderzoeken of de auto in de staat verkeert zoals de verkoper het voorstelt en of dit overeenkomt met je eigen verwachtingen.

Online een kenteken check op eigenaar uitvoeren

Met alleen een kenteken kun je al veel informatie opvragen. Uit die informatie zal echter nooit mogen blijken wie de eigenaar van de auto is. Wil je toch die specifieke informatie, dan zal de eigenaar van de auto toestemming moeten geven. Alleen politie en belastingdienst kunnen op basis van kenteken alle informatie van de huidige en vorige eigenaren van een auto opvragen. Voorwaarde hierbij is wel dat de achterliggende reden handhaving en controle van de regels is.

Het enige wat jij als gewone burger met een kenteken check op eigenaar kunt doen, is controleren wat het aantal eigenaren van een auto is. Er zijn online veel websites te vinden waar je op basis van kenteken het aantal eigenaren kunt achterhalen, wij adviseren de onderstaande sites om het aantal eigenaren te achterhalen:

Kentekencheck.nl

4 (1 review)
Grootste van Nederland
Veel informatie
Schade check
Prijzig

Finnik

Geen reviews
Dagelijks 115.000 Checks
Sinds 2011
Onderdeel van VWE, de grootste officiële RDW-provider

Kentekenopzoeken.nl

Geen reviews
RDW kenteken check
Overzichtelijk
Weinig klant reviews
Minder opties (basic)

Kentekencheck.nu

Geen reviews
Auto verzekering vergelijken
Complete check
Goedkoop basis pakket
Matige reviews

Krijg met een kenteken check inzicht in het aantal eigenaren

Er zijn tegenwoordig veel manieren om uitgebreide informatie over auto’s te achterhalen, waarbij ook een kenteken check op de eigenaren van de auto erg belangrijk is. Verder kom je met een dergelijke kentekencheck direct achter het schadeverleden van de auto en de datum waarop de auto APK gekeurd moet zijn. De kentekencheck is dan ook een heel belangrijke tool om in te zetten voor het kopen van een tweedehands auto.

Wat zegt een kenteken check op eigenaar nu eigenlijk?

Het RDW houdt in Nederland een kentekenregister bij. In dit kentekenregister worden verschillende gegevens van voertuigen vastgelegd. Denk hierbij aan technische gegevens, maar ook gegevens over schade, kilometerstanden en alle eigenaren van de auto van de afgelopen 9 jaar. Er is veel informatie uit deze registratie te halen en op basis van deze informatie kun je bepalen of de auto de moeite waard is en of je bereid bent de vraagprijs van de auto te betalen. Een kenteken check op eigenaar zegt je dus iets over het verleden van de auto.

Vaak van eigenaar gewisseld?

Is de auto vaak en snel van eigenaar gewisseld, dan kun je je bijvoorbeeld afvragen waarom dat het geval is. Maar ook wanneer de verkoper stelt dat hij de eerste eigenaar van de auto is, kan je natrekken of dat echt het geval is en of de verkoper daar eerlijk over is. Gegevens van de vorige eigenaren vallen onder de wet op de privacy en deze zullen dan ook niet inzichtelijk zijn.