APK Kenteken Check

In Nederland zijn er flink wat regels waar bestuurders en eigenaren van een auto zich aan dienen te houden. En gelukkig maar, want anders zou het een rommeltje worden. Een van de regels is dat je verplicht bent om minstens een WA-verzekering af te sluiten. Een andere belangrijke regel is dat je op tijd je auto APK laat keuren.

APK check bij een auto kopen

Wanneer je een auto gaat kopen, wil je natuurlijk niet onbeslagen ten ijs komen. Verdiep je dan ook goed in wat je koopt en gebruik dat als uitgangspunt bij eventuele onderhandelingen. Een APK check is hierbij erg belangrijk. Wanneer de APK bijna is verlopen, weet je dat je kort na de aanschaf van de auto nog voor extra kosten kunt komen te staan. Beding een lagere prijs of hanteer de voorwaarde dat de auto met nieuwe APK wordt afgeleverd. Het is heel eenvoudig om een APK check te doen.

Check APK d.m.v. het kenteken

Online vind je diverse websites waar je dergelijke gegevens kunt opvragen, al dan niet tegen betaling. Het enige wat je hoeft te doen, is een keuze maken uit de diverse websites waar je de kenteken APK check kunt doen. Vervolgens voer je het kenteken in en het is direct zichtbaar wanneer de APK vervalt. Tegen een geringe vergoeding kun je vaak meer gedetailleerde informatie op basis van het kenteken aanvragen.

Kentekencheck.nl

4 (1 review)
Grootste van Nederland
Veel informatie
Schade check
Prijzig

Finnik

Geen reviews
Dagelijks 115.000 Checks
Sinds 2011
Onderdeel van VWE, de grootste officiële RDW-provider

Kentekenopzoeken.nl

Geen reviews
RDW kenteken check
Overzichtelijk
Weinig klant reviews
Minder opties (basic)

Kentekencheck.nu

Geen reviews
Auto verzekering vergelijken
Complete check
Goedkoop basis pakket
Matige reviews

Hoe vaak moet de auto een APK check ondergaan?

Bij de APK keuring wordt er gekeken naar technische delen van een auto en of deze veilig genoeg is om deel te nemen aan het verkeer. Tevens wordt er gekeken of een auto voldoet aan de milieuvoorschriften, denk hierbij aan een roetmeting.

Gemiddeld genomen moet een auto jaarlijks APK gekeurd worden, al zijn hier uitzonderingen op. Auto’s die bijvoorbeeld van voor 1960 zijn, hoeven niet APK gekeurd te worden. Nieuwe auto’s hoeven pas na 3 of 4 jaar, afhankelijk van de brandstof en het gewicht, voor het eerst gekeurd te worden en moeten pas daarna jaarlijks een APK keuring ondergaan.

Wees op tijd!

Ben je te laat, dan zal het RDW dit door middel van een registercontrole ontdekken. Je krijgt van het CJIB automatisch een boete thuis gestuurd, elke drie maanden net zo lang tot je auto wél (goed)gekeurd is. Deze boetes zijn niet mals en je wilt een te late APK dan ook voorkomen. Weet je niet zo goed meer wanneer je auto gekeurd moet worden? Je krijgt vanzelf een brief van de RDW als herinnering. Nog makkelijker is het om zelf op kenteken een APK check te doen.