Contact

Wij helpen je graag!

Heb je een vraag? Neem gerust contact met ons op.

icon
Bellen 050 - 20 03 066

Op werkdagen tussen 10.00 en 17.00

icon
E-mail info@autonomer.nl

Reactie binnen 24 uur

icon
WhatsApp 050 - 20 03 066

Op werkdagen tussen 10.00 en 17.00 online

Een auto kopen op afbetaling? Dit zijn de opties

Je moet een andere auto kopen, maar je hebt niet of niet genoeg gespaard. Of misschien wil je gewoon niet langer wachten op het kunnen kopen van een nieuwe auto.

In dat geval zal je geld moeten lenen om de door jou gewilde auto aan te kunnen schaffen. Je kunt natuurlijk kiezen voor een constructie als private lease, maar in dat geval word je doorgaans geen eigenaar van de auto. Er zijn gelukkig veel andere manieren om een auto te financieren.

Bedrijven waar je een auto kunt kopen op afbetaling

Wanneer je er voor kiest om een (deel van) een auto te financieren, dan wil je dit natuurlijk doen tegen het aantrekkelijkste rentepercentage.

Bij de onderstaande bedrijven kan je een auto op afbetaling kopen. Klik op één van de bedrijven voor meer informatie of bezoek de website om een berekening te maken:

 •  BKR registratie
 •  Makkelijk lenen
 •  Overzichtelijke tarieven
 •  Goede klantservice
 •  Geld lenen kost geld
 •  BKR registratie
 •  Advies op maat
 •  Goede klant beoordeling
 •  Verzekeren ook mogelijk
 •  Tussen persoon
 •  Geld lenen kost geld
 •  BKR registratie
 •  Overzichtelijk vergelijken
 •  Alle grote financierings-partijen
 •  Verzekeren ook mogelijk
 •  Tussen persoon
 •  Geld lenen kost geld

Een auto financieren via de dealer

De meest bekende manier om een financiering voor de auto af te sluiten, is door dit via de dealer waar je je nieuwe auto koopt te regelen. Er zijn allerlei constructies waarmee de dealer je probeert te verleiden om een auto op afbetaling te kopen. De ene constructie is nog mooier dan de ander, maar vaak is iets wat te mooi is om waar te zijn, ook echt te mooi om waar te zijn. In sommige gevallen begin je bijvoorbeeld met een lage aflossing en wordt dit aan het einde van de lening alleen maar hoger.

Een auto financieren met een persoonlijke lening

Een andere bekende manier voor de financiering van een auto, is door bij de bank een persoonlijke lening af te sluiten. Bij een persoonlijke lening wordt jou een specifiek bedrag geleend wat je in een vaste periode weer terugbetaald. Hoe langer de looptijd van de lening, hoe langer je aan het aflossen bent en hoe lager de maandlasten zijn. Keerzijde is wel dat je over deze langere looptijd ook langer rente terugbetaalt. Voorbeeld: Stel je sluit een lening af van €11.000 met een rente van 6.1% en een looptijd va 48 maanden. Aan het einde van die looptijd heb je €12.385,92 betaald, wat neerkomt op een bedrag van €1.385,92 aan rente.

Een auto op afbetaling zonder rente

Bij sommige dealers kun je een auto op afbetaling kopen zonder rente te moeten betalen. Het is wel belangrijk de kleine lettertjes te lezen voordat je met een dergelijke constructie akkoord gaat. Vaak is er een maximumbedrag waarvoor je een auto op afbetaling zonder rente kunt kopen. Verder is de voorwaarde dat het bedrag binnen een jaar is afgelost en dat je huidige auto als onderpand dient. Los je niet op tijd af, dan zal je huidige auto worden verkocht om daarmee (een deel van) de lening van de nieuwe auto af te lossen.

Voor- en nadelen van een auto financieren

Een financiering voor een auto afsluiten heeft een groot voordeel, en dat is dat je niet hoeft te wachten met het kopen van je droomauto tot je voldoende geld gespaard hebt. Er zijn echter wel wat meer nadelen aan verbonden. In de eerste plaats ben je feitelijk geen eigenaar van de auto tot je deze volledig hebt afbetaald. Wat nu als je een ongeluk krijgt en je auto total loss is? Dan betaal je misschien nog wel jaren af aan een auto die niet meer in je bezit is. Daarnaast betaal je door de rente uiteindelijk meer dan wat de auto gekost heeft. Ook wordt je lening geregistreerd bij het BKR wat mogelijk gevolgen kan hebben voor een toekomstig af te sluiten hypotheek. Heb je geduld en ben je nog in het bezit van een goede auto, dan is het vaak verstandiger nog even door te sparen om het afsluiten van een financiering te voorkomen.

Rijden voor een vast bedrag per maand?

Rijden voor een vast bedrag per maand?