Contact

Wij helpen je graag!

Heb je een vraag? Neem gerust contact met ons op.

icon
Bellen 050 - 20 03 066

Op werkdagen tussen 10.00 en 17.00

icon
E-mail info@autonomer.nl

Reactie binnen 24 uur

icon
WhatsApp 050 - 20 03 066

Op werkdagen tussen 10.00 en 17.00 online

Verschillen tussen private lease en zakelijke lease

Dit zijn de verschillen tussen private lease en zakelijke lease:

Zakelijke lease

Wanneer je het hebt over zakelijke lease, dan is het over het algemeen zo dat je een auto leaset of een lease auto tot je beschikking hebt die op naam van een bedrijf (jouw werkgever) staat. De kosten zoals onderhoud en het aanschafbedrag zijn voor de werkgever aftrekbaar. Als je een zakelijke leaseauto ook privé wilt gebruiken (meer dan 500 km per jaar) zal je bijtelling moeten betalen. Bijtelling is een bedrag dat je optelt bij je inkomen en waarover je inkomstenbelasting moet betalen.

Private lease

Wanneer je het hebt over private lease, dan lease jij als particulier een auto. De auto komt op jouw naam te staan en dit wordt ook bij het RDW geregistreerd. In tegenstelling tot zakelijke lease is er geen sprake van bijtelling waardoor je geen extra inkomstenbelasting hoeft te betalen. 

Als je kiest voor private lease dan heb je één vast bedrag per maand. Van dit bedrag betaalt de aanbieder alle kosten behalve brandstof. Je weet dus waar je aan toe bent en kiest hiermee voor zekerheid. 

Private lease wordt vaak gezien als een lening om een auto te kunnen rijden, ook wel financial lease genoemd. Dit is echter niet het geval. Private lease is geen lening en valt onder het consumentenrecht.

Rijden voor een vast bedrag per maand?

Rijden voor een vast bedrag per maand?