Contact

Wij helpen je graag!

Heb je een vraag? Neem gerust contact met ons op.

icon
Bellen 050 - 20 03 066

Op werkdagen tussen 10.00 en 17.00

icon
E-mail info@autonomer.nl

Reactie binnen 24 uur

icon
WhatsApp 050 - 20 03 066

Op werkdagen tussen 10.00 en 17.00 online

Private lease als ZZP'er

Ook voor ZZP’ers is private lease een interessante manier van autorijden. Je hebt geen hoge aanschafkosten en weet waar je aan toe bent. 

Als je in een private lease auto rijdt, sluit je het contract ook privé af. Er is daarom geen sprake van bijtelling. Zie ook zakelijk of private lease. Als je de auto wel zakelijk gebruikt, kan je de zakelijke kilometers aftrekken van de winst. Per gereden kilometer mag je 19 cent aftrekken.

Toetsing zonder jaarcijfers

Als je een leasecontract aanvraagt, vindt er een toetsing plaats van je financiële situatie. Over het algemeen zijn de jaarcijfers van drie boekjaren voldoende om de toetsing te kunnen doen. Ben je een starter en heb je nog geen jaarcijfers, dan kan dit een uitdaging zijn.

De oplossing: Aanbetaling of garantstelling 

Toch is het ook zonder jaarcijfers mogelijk om een contact af te sluiten (al is het wel lastiger). De aanbieder zal op zoek gaan naar meer zekerheid. Dit kan door middel van een aanbetaling of een garantstelling. Door middel van een aanbetaling wordt het leasebedrag verlaagd waardoor je sneller door de toetsing zal komen. Je kunt er ook voor kiezen om iemand anders garant te laten staan voor de betaling. Dit kan een partner of familielid zijn.

Rijden voor een vast bedrag per maand?

Rijden voor een vast bedrag per maand?