Contact

Wij helpen je graag!

Heb je een vraag? Neem gerust contact met ons op.

icon
Bellen 050 - 20 03 066

Op werkdagen tussen 10.00 en 17.00

icon
E-mail info@autonomer.nl

Reactie binnen 24 uur

icon
WhatsApp 050 - 20 03 066

Op werkdagen tussen 10.00 en 17.00 online

Eisen & voorwaarden voor private lease

Als je een private lease contract wilt afsluiten, dan zal je aan een aantal eisen en voorwaarden moeten voldoen:

Rijbewijs

Misschien voor de hand liggend, maar om in aanmerking te komen voor private lease moet je een geldig rijbewijs hebben.

Inkomen

Leasemaatschappijen die aangesloten zijn bij het Keurmerk Private Lease hanteren de ‘draagkrachtnorm’. Er wordt in dit geval gekeken naar je uitgaven en inkomsten. Als je een te laag inkomen hebt, dan kan je bij de leasemaatschappij vragen of een familielid borg zou kunnen staan. Zelfstandig? Lees hier over private lease als ZZP’er.

Inkomen met een uitkering

Als je je een WW-, ZW- of bijstandsuitkering dan staan leasemaatschappijen over het algemeen niet te springen om je een auto te leasen. Een aanvraag zal al snel afgewezen worden omdat het risico te groot is.

Inkomenseis met een AOW-uitkering

Met een AOW-uitkering kan je wel een private lease contract afsluiten. Dit komt omdat een AOW-uitkering als een vaste inkomstenbron wordt gezien. Uiteraard moet je nog wel aan de inkomenseis / financiële toetsing voldoen. 

Vast contract

Een vast contract kan je helpen om makkelijker door de toetsing te komen maar is geen vereiste voor een private lease contract. Als je een tijdelijk contract hebt, dan is het over het algemeen zo dat deze niet eerder moet aflopen dan het leasecontract.

Als (zelfstandige) starter is het soms lastig om in aanmerking te komen voor private lease. Je hebt immers geen vast contract of een aantal jaar stabiel inkomen. In dit geval kan het een oplossing zijn om partner mee te laten tekenen of een familielid te vragen om borg te staan.

Meetekenen partner

Bij een huwelijk of geregistreerd partnerschap verplichten sommige leasemaatschappijen soms om beide partners als contractpartij te laten tekenen. Als dit een probleem is voor je, doe je er verstandig aan om dit van te voren af te stemmen met de leasemaatschappij. 

Let op: Als het contract door twee personen is ondertekend dan bestaat de kans dat het contract bij overlijden niet kosteloos kan worden beëindigd. Wanneer je partner niet in het bezit is van een een rijbewijs kan dit erg onprettig zijn.

BKR Registratie 

Heb je een negatieve BKR-registratie? Dan kan dit voor een private leasemaatschappij reden zijn om je aanvraag te weigeren. Nadat je lening is afgelost en is beëindigd, blijft deze nog 5 jaar zichtbaar bij Bureau Krediet Registratie (BKR).

Leeftijd

Vanzelfsprekend zal je bij alle aanbieders 18 jaar moeten zijn. Er zijn echter ook aanbieders die een minimumleeftijd van bijvoorbeeld 21 jaar hanteren, een voorbeeld hiervan is Atlon. Er wordt ook vaak een maximum gesteld aan de leeftijd tijdens de contractperiode. De hoogte hiervan verschilt per aanbieder.

Schadevrije jaren

Het is niet gebruikelijk maar er zijn aanbieders die ook een minimum aantal schadevrije jaren als voorwaarde / eis hanteren. 

Wil je de voorwaarden inzien van één specifieke aanbieder? Op de pagina private lease aanbieders vind je een overzicht van alle aanbieders, klik op “contractvoorwaarden” om alle voorwaarden weer te geven van de betreffende aanbieder.

Rijden voor een vast bedrag per maand?

Rijden voor een vast bedrag per maand?