Contact

Wij helpen je graag!

Heb je een vraag? Neem gerust contact met ons op.

icon
Bellen 050 - 20 03 066

Op werkdagen tussen 10.00 en 17.00

icon
E-mail info@autonomer.nl

Reactie binnen 24 uur

icon
WhatsApp 050 - 20 03 066

Op werkdagen tussen 10.00 en 17.00 online

Vergelijk de beste verzekeringen

Wist je dat je gemiddeld €265 kunt besparen op je autoverzekering?

  • Bespaar gemiddeld €265 per jaar
  • 100% onafhankelijk
  • Meest uitgebreide aanbod van de beste verzekeraars

Vind de best verzekering

Waarom Autonomer?

service
40.000

40.000 mensen vergeleken
afgelopen maand

Mensen vergeleken
afgelopen maand

service
€265

Bespaar tot €265 per jaar

Bespaar tot
€265 per jaar

service
9.0

Gemiddelde klantwaardering van een 9.0

Gemiddelde
klantwaardering

Klanten aan het woord

Gemiddelde klantwaardering van een 9.0

Wat is de beste autoverzekering?

In Nederland is het verplicht om je auto te verzekeren. Deze verzekering is verplicht zodat eventuele slachtoffers van een ongeluk of schadegeval goed beschermd zijn. Vanwege het belang van een autoverzekering is deze verplichting zelfs wettelijk vastgelegd. Iedere bezitter van een auto heeft dus ten minste één keer een autoverzekering afgesloten. Alleen, wat is nu eigenlijk de beste autoverzekering. Daarover lees je op deze pagina.

De beste autoverzekering

Om te bepalen wat de beste autoverzekering is, is het goed om eerst te kijken wat voor soort autoverzekeringen je allemaal kunt afsluiten. In Nederland kennen we drie soorten autoverzekeringen:

  • WA autoverzekering Hiermee ben je verzekerd voor de schade die je met jouw auto veroorzaakt. Dit kan schade aan andere auto’s, objecten of personen zijn.
  • Beperkt casco autoverzekering Met deze verzekering heb je dezelfde dekking als met een WA verzekering. Bovendien ben je verzekerd tegen schade aan je eigen auto als gevolg van omstandigheden zoals diefstal en extreem weer.
  • All risk autoverzekering Dit is de meest uitgebreide autoverzekering. Niet alleen schade aan andermans eigendommen is verzekerd, maar ook schade aan je eigen auto. Ook als deze schade is ontstaan door jouw schuld.

Voor alle verzekeringen geldt dat ook als iemand anders met jouw toestemming in jouw auto rijdt, de schade vergoed zal worden door de verzekeraar. De auto is dus verzekerd, niet jij als persoon.

Het beste voor jou

Wat de beste autoverzekering is, is afhankelijk van jouw eigen situatie en auto. Over het algemeen geldt dat voor een jongere auto een verzekering met meer dekking een betere optie is. Daarom wordt voor auto’s tot zes jaar oud all risk geadviseerd. Voor auto’s tussen de zes en tien jaar oud is beperkt casco de beste optie en voor auto’s ouder dan tien jaar een WA verzekering. Dit omdat een verzekering met meer dekking ook een hogere premie heeft.

Verschillende verzekeraars bieden al deze soorten verzekeringen aan. Welke aanbieder het beste is hangt af van de precieze voorwaarden van deze verzekeraars. Gebruik onze autoverzekeringen vergelijker om de beste prijs te vinden.

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen Wat is de beste autoverzekering?

Welke autoverzekering voor jou het beste is, is afhankelijk van jouw eigen situatie. Specifiek van het soort autoverzekering dat je zoekt. Een algemeen antwoord kan dan ook niet gegeven worden op deze vraag. Wel is het zo dat uit onderzoek bepaalde aanbieders vaak goed uit de bus komen. InShared is bijvoorbeeld een verzekeraar die vaak goed scoort op het gebied van de beste autoverzekering.

De Consumentenbond heeft onderzocht wat de beste WA autoverzekering in 2023 is. Uit haar onderzoek is gebleken dat InShared de aanbieder is van de beste WA autoverzekering.

Ook voor de all risk verzekering heeft de Consumentenbond onderzocht welke verzekering de beste is. Net als bij de WA autoverzekering is InShared de aanbieder van de beste all risk autoverzekering.