Contact

Wij helpen je graag!

Heb je een vraag? Neem gerust contact met ons op.

icon
Bellen 050 - 20 03 066

Op werkdagen tussen 10.00 en 17.00

icon
E-mail info@autonomer.nl

Reactie binnen 24 uur

icon
WhatsApp 050 - 20 03 066

Op werkdagen tussen 10.00 en 17.00 online

Vergelijk de beste WA verzekeringen

Wist je dat je gemiddeld €265 kunt besparen op je autoverzekering?

  • Bespaar gemiddeld €265 per jaar
  • 100% onafhankelijk
  • Meest uitgebreide aanbod van de WA verzekeringen

Vergelijk WA autoverzekeringen

Waarom Autonomer?

service
40.000

40.000 mensen vergeleken
afgelopen maand

Mensen vergeleken
afgelopen maand

service
€265

Bespaar tot €265 per jaar

Bespaar tot
€265 per jaar

service
9.0

Gemiddelde klantwaardering van een 9.0

Gemiddelde
klantwaardering

Klanten aan het woord

Gemiddelde klantwaardering van een 9.0

WA verzekering auto

Fileparkeren? Daar ben je nooit een held in geweest. Deze parkeerplaats is ook wel heel krap, maar het is de enige die nog over is. Je besluit het daarom toch maar te proberen. Je poging lijkt in een keer goed te slagen en je durft bijna weer rustig adem te halen, maar net voor je je voet van het pedaal haalt, hoor je een doffe bonk. Je bent tegen de auto achter je opgebotst. Als je uitstapt, zie je dat er lakschade en een kleine deuk is ontstaan bij de andere auto. Vervelend, maar gelukkig niet onoverkomelijk. Je bent immers WA-verzekerd!

Wat is een WA-verzekering?

Iedere auto-eigenaar in Nederland die met zijn auto de weg op wil, is verzekerd. De WA-verzekering kun je ook wel bezien als een basisverzekering. Het is de goedkoopste optie die minimale dekking biedt. Als je WA-verzekerd bent, wordt schade die jij toebrengt aan andere voertuigen of personen vergoed wanneer jij aansprakelijk bent. De schade die je aan je eigen auto hebt opgelopen, wordt niet vergoed. Wil je extra dekking? Dan kies je voor een WA+-verzekering of een allriskverzekering.

Wat is een WA+-verzekering en een allriskverzekering?

Een WA+-verzekering wordt ook wel een WA-verzekering met beperkt casco genoemd. Het biedt dezelfde dekking als een WA-verzekering, maar dekt daarnaast ook nog verschillende schades aan je eigen auto waar jij niet aansprakelijk voor bent. Denk aan schade door een brand, een storm of diefstal. Een allriskverzekering noemen we ook wel een WA-verzekering met volledig casco. Het dekt, naast schade die je aan andere voertuigen en personen toebrengt, ook schade aan je eigen auto waar je zelf aansprakelijk voor bent.

Wat als ik geen WA-verzekering heb?

Een autoverzekering is verplicht in Nederland. Een WA-verzekering is het goedkoopste type verzekering dat je de minimale dekking biedt. Wat als je geen WA-verzekering hebt? Dan is het belangrijk er direct een af te sluiten. Als je geen autoverzekering hebt en toch met de auto de weg op gaat, ben je strafbaar.

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen WA verzekering auto

Op zoek naar een WA-verzekering? Dan is het goed om verschillende verzekeraars met elkaar te vergelijken. De premie is namelijk afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de verzekeraar. Daarnaast kan de premie per auto en per persoon verschillen. Je autoverzekering berekenen doe je gemakkelijk via onze vergelijker.

In verschillende gevallen is een WA-verzekering de beste optie. Meestal kiezen auto-eigenaren voor deze minimale dekking wanneer de dagwaarde van hun auto laag is. Vaak gaat het om een dagwaarde die lager is dan 3.000 euro. Veel auto-eigenaren kiezen ook voor een WA-verzekering wanneer hun auto ouder is dan tien jaar of wanneer de auto schuldenvrij is.

Hoeveel je betaalt aan premie is afhankelijk van meerdere factoren. Ook kan de premie per jaar verschillen. In 2023 heeft FTBO de goedkoopste WA-autoverzekering. De premie bedraagt 9,81 euro per maand.