Contact

Wij helpen je graag!

Heb je een vraag? Neem gerust contact met ons op.

icon
Bellen 050 - 20 03 066

Op werkdagen tussen 10.00 en 17.00

icon
E-mail info@autonomer.nl

Reactie binnen 24 uur

icon
WhatsApp 050 - 20 03 066

Op werkdagen tussen 10.00 en 17.00 online

Wat kost een autoverzekering?

Gemiddeld kan je €265 aan kosten besparen op je autoverzekering.

  • WA, WA+ of All Risk
  • Direct inzicht in de kosten
  • Meest uitgebreide aanbod van verzekeraars

Vul je gegevens in en vergelijk direct!

Waarom Autonomer?

service
40.000

40.000 mensen vergeleken
afgelopen maand

Mensen vergeleken
afgelopen maand

service
€265

Bespaar tot €265 per jaar

Bespaar tot
€265 per jaar

service
9.0

Gemiddelde klantwaardering van een 9.0

Gemiddelde
klantwaardering

Klanten aan het woord

Gemiddelde klantwaardering van een 9.0

Kosten van een autoverzekering vergelijken

Ga je een autoverzekering afsluiten, dan zal je op een aantal aspecten van deze autoverzekering letten op het moment dat je deze verzekering daadwerkelijk afsluit. Zo zal je aandacht besteden aan de dekking van de autoverzekering. Maar je zal de af te sluiten verzekering natuurlijk ook selecteren op basis van de kosten van de autoverzekering. In dit artikel krijg je antwoord op de vraag ‘Wat kost een autoverzekering?’

Wat kost een autoverzekering?

Wat een autoverzekering kost, is afhankelijk van een aantal variabelen. Misschien wel de belangrijkste is het soort autoverzekering dat je afsluit. Je kunt kiezen tussen WA, beperkt casco en all risk dekking. Een WA autoverzekering geeft het minste dekking, de all risk autoverzekering het meeste en de beperkt casco verzekering zit hier voor wat betreft dekking tussen. Vanzelfsprekend is de autoverzekering met de meeste dekking, de all risk autoverzekering, het duurste en de autoverzekering met de minste dekking, de WA autoverzekering, het goedkoopste.

Berekening van de premie

Daarnaast wordt de premie door nog een aantal zaken beïnvloed. Denk hierbij aan het aantal kilometers dat je per jaar maakt, je leeftijd, postcode en schadevrije jaren. Al deze variabelen hebben tot doel om te bepalen of de verzekeraar een hoog of laag risico loopt om een bedrag uit te moeten keren. Ook het bouwjaar van je auto en de cataloguswaarde van je auto hebben invloed op de hoogte van je verzekeringspremie, in ieder geval op het moment dat je een verzekering met beperkt casco of all risk dekking afsluit. De premie van een duurdere auto zal hierbij hoger zijn dan de premie van een goedkopere auto. Dit komt doordat het bedrag dat de verzekeraar maximaal moet vergoeden hoger is bij een duurdere auto.

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen Kosten van een autoverzekering vergelijken

Wat een autoverzekering kost, hangt af van de dekking van de autoverzekering. Daarnaast vragen verschillende verzekeraars een verschillende premie voor hun autoverzekeringen. De goedkoopste WA autoverzekering kan je al voor € 40 per maand afsluiten, all risk autoverzekeringen kunnen bij een dure auto al snel meer dan € 200 in de maand bedragen.

Wat een WA autoverzekering kost, hangt af van vele factoren. Zo is het aantal schadevrije jaren dat je hebt van grote invloed. Met veel schadevrije jaren is het mogelijk om een WA autoverzekering af te sluiten voor zo’n € 40 per maand.

Net als bij een WA autoverzekering zijn de premies van een all risk autoverzekering afhankelijk van een groot aantal variabelen. Door de uitgebreidere dekking is een all risk autoverzekering voor dezelfde auto wel altijd duurder dan een WA autoverzekering. Een all risk autoverzekering kan je al afsluiten voor zo’n € 65 per maand. Heb je een duurdere auto met minder schadevrije jaren, dan kan dit bedrag oplopen tot boven de € 200 per maand. De hoogte van verzekeringspremies kan dus sterk verschillen.