Contact

Wij helpen je graag!

Heb je een vraag? Neem gerust contact met ons op.

icon
Bellen 050 - 20 03 066

Op werkdagen tussen 10.00 en 17.00

icon
E-mail info@autonomer.nl

Reactie binnen 24 uur

icon
WhatsApp 050 - 20 03 066

Op werkdagen tussen 10.00 en 17.00 online

Autoverzekeringen berekenen

Wist je dat je gemiddeld €265 kunt besparen op je autoverzekering?

  • Bespaar gemiddeld €265 per jaar
  • 100% onafhankelijk
  • Meest uitgebreide aanbod van verzekeraars

Vul je gegevens in en bereken direct!

Waarom Autonomer?

service
40.000

40.000 mensen vergeleken
afgelopen maand

Mensen vergeleken
afgelopen maand

service
€265

Bespaar tot €265 per jaar

Bespaar tot
€265 per jaar

service
9.0

Gemiddelde klantwaardering van een 9.0

Gemiddelde
klantwaardering

Klanten aan het woord

Gemiddelde klantwaardering van een 9.0

Autoverzekering berekenen

Iedereen die een auto op zijn naam heeft staan heeft het wel eens gedaan: een autoverzekering afsluiten. Een autoverzekering is in Nederland namelijk verplicht. Je kan een nieuwe autoverzekering afsluiten op het moment dat je een auto koopt, of je kan tussentijds overstappen naar een andere verzekeraar. Bijvoorbeeld omdat deze andere verzekeraar goedkoper is. Alleen, hoe wordt een autoverzekering eigenlijk berekend? Hierover lees je alles op deze pagina.

Voor veel mensen is het een raadsel hoe de premie van hun autoverzekering wordt berekend. Dit is niet vreemd. Op het moment dat mensen met elkaar praten over de hoogte van de premie van hun autoverzekering, komen zij er namelijk steevast achter dat iedereen een andere premie betaald. Dit komt door de manier waarop de verzekering van je auto wordt berekend door de verschillende verzekeraars.

Hier houden verzekeraars rekening mee

Bij het berekenen van de autoverzekering houden verzekeraars rekening met een groot aantal variabelen. Een aantal variabelen zullen je logisch in de oren klinken. Denk hierbij aan het aantal schadevrije jaren dat je hebt en het aantal kilometers dat je per jaar rijdt. Ook je leeftijd speelt een rol. De reden hiervan is dat als je jonger bent, je minder ervaring hebt met het besturen van een auto. Hierdoor schat de verzekeraar het risico dat jij schade maakt hoger in, waardoor je premie ook hoger zal zijn.

In welke wijk woon je?

Maar wist je dat ook je woonplaats, je postcode en soms zelfs je huisnummer invloed heeft op de hoogte van je verzekeringspremie? Sommige verzekeraars wegen bij de bepaling van je verzekeringspremie dus mee waar je woont. Dit omdat zij weten dat in bepaalde wijken meer schade wordt gereden dan in andere.

Verschillende berekeningen = verschillende prijzen

Doordat verschillende verzekeraars hun premies verschillend berekenen, loont het om verschillende aanbieders van autoverzekeringen met elkaar te vergelijken. Dit kan je doen met behulp van onze prijsvergelijker. Met een prijsvergelijker krijg je snel inzicht in alle aanbieders van een bepaald type autoverzekering, zodat je altijd ziet welke verzekeraars een goedkope autoverzekering aanbieden.

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen Autoverzekering berekenen

De autoverzekering wordt berekend door de verschillende aanbieders van autoverzekeringen. Hierbij houden zij rekening met een groot aantal variabelen, zoals het aantal schadevrije jaren dat je hebt. Doordat iedere verzekeraar op een eigen manier een berekening maakt, zijn de premies die zij vragen voor hun verzekeringen vaak verschillend van elkaar. Het loont dus om alle autoverzekeringen te vergelijken.

De kosten van een autoverzekering verschillen per persoon en per verzekeraar. Het is ook van invloed wat voor soort autoverzekering je hebt. Er zijn verzekeringen waarbij alleen de schade aan andermans auto wordt gedekt, de zogenaamde WA-verzekeringen. Ook zijn er verzekeringen waarbij nagenoeg alle schade wordt gedekt, zelfs de schade aan je eigen auto als de schade je eigen schuld is. Deze laatste verzekering is een all risk verzekering. Een WA-verzekering kost gemiddeld zo’n € 40 tot € 75 per maand. De gemiddelde all risk verzekering is duurder: gemiddeld zo’n € 100 tot € 150 per maand.