Contact

Wij helpen je graag!

Heb je een vraag? Neem gerust contact met ons op.

icon
Bellen 050 - 20 03 066

Op werkdagen tussen 10.00 en 17.00

icon
E-mail info@autonomer.nl

Reactie binnen 24 uur

icon
WhatsApp 050 - 20 03 066

Op werkdagen tussen 10.00 en 17.00 online

All risk autoverzekering afsluiten

Bespaar tot €265 op je All risk autoverzekering?

  • Direct een autoverzekering afsluiten
  • 100% onafhankelijk
  • Uitgebreide aanbod van All risk verzekeringen

Vul je gegevens en vind de beste verzekering

Waarom Autonomer?

service
40.000

40.000 mensen vergeleken
afgelopen maand

Mensen vergeleken
afgelopen maand

service
€265

Bespaar tot €265 per jaar

Bespaar tot
€265 per jaar

service
9.0

Gemiddelde klantwaardering van een 9.0

Gemiddelde
klantwaardering

Klanten aan het woord

Gemiddelde klantwaardering van een 9.0

All risk verzekering auto

Staat een auto op jouw naam, dan is het verplicht om deze te verzekeren. Op grond van de Wet aansprakelijkheidsverzekering motorrijtuigen (Wam) is het verplicht om ten minste een WA-verzekering af te sluiten. Een WA-verzekering dekt de schade die jij met jouw auto hebt veroorzaakt. Schade aan je eigen auto wordt dus niet vergoed.

Gelukkig zijn er ook verzekeringen op de markt die een bredere dekking kennen. Op deze pagina lees je alles over zo’n andere autoverzekering: de all risk verzekering voor je auto.

Wat is een all risk verzekering?

Kies je voor een all risk verzekering van je auto, dan kies je voor de autoverzekering met de meeste dekking. Een andere benaming voor dit type verzekering is WA Volledig Casco. Met dit type verzekering is ook de schade aan je eigen auto verzekerd.

Schade door jouw eigen schuld

Ook als de schade door jouw eigen schuld is veroorzaakt, of bijvoorbeeld door het vallen van een tak op je auto. Is iemand anders met zijn of haar auto tegen jouw auto aangereden? Dan wordt de schade niet vergoed door jouw eigen verzekeraar, maar door de verzekeraar van het voertuig van de tegenpartij. Hierbij maakt het voor jou niet uit wat voor verzekering de tegenpartij heeft. Iedere bezitter van een auto in Nederland heeft immers verplicht ten minste een WA-verzekering.

Doordat de all risk autoverzekering de meeste dekking heeft, is dit ook het duurste type verzekering. Ga je een nieuwe verzekering afsluiten, dan is het een goed idee om verschillende verzekeraars met elkaar te vergelijken. Dit kan je gemakkelijk doen met onze prijsvergelijker. Met onze prijsvergelijker kan je de goedkoopste autoverzekering met all risk dekking afsluiten, doordat je eenvoudig en snel de polissen van verschillende verzekeraars met elkaar vergelijkt.

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen All risk verzekering auto

Een all risk autoverzekering houdt in dat zowel de schade wordt vergoed die je bij anderen veroorzaakt, als de schade die ontstaat bij je eigen auto. Dit is ook het geval op het moment dat de schade is ontstaan door jouw toedoen.

De all risk autoverzekering is de verzekering met de meeste dekking, je bent dan het beste verzekerd. Hierdoor is dit ook de duurste verzekering. Vanwege de hoge premie, kiezen de meeste mensen er alleen voor om relatief nieuwe auto’s all risk te verzekeren. Is je auto tussen de zes en tien jaar oud, dan is de WA beperkt casco autoverzekering een betere keuze. Voor auto’s die ouder zijn dan tien jaar is de WA-verzekering gewoonlijk de beste keuze.

Onder de all risk autoverzekering is alle schade gedekt. Zowel de schade die door jouw toedoen ontstaat aan andere auto’s, personen of voorwerpen, als de schade aan jouw eigen auto. Ook als de schade aan jouw auto is ontstaan door bijvoorbeeld brand, dan is deze schade gedekt.