Contact

Wij helpen je graag!

Heb je een vraag? Neem gerust contact met ons op.

icon
Bellen 050 - 20 03 066

Op werkdagen tussen 10.00 en 17.00

icon
E-mail info@autonomer.nl

Reactie binnen 24 uur

icon
WhatsApp 050 - 20 03 066

Op werkdagen tussen 10.00 en 17.00 online

Autoverzekering afsluiten

Vergelijk en bespaar tot €265 op je autoverzekering?

  • Direct een autoverzekering afsluiten
  • 100% onafhankelijk
  • Uitgebreide aanbod van goedkoopste verzekeraars

Vul je gegevens en vind de goedkoopste verzekering

Waarom Autonomer?

service
40.000

40.000 mensen vergeleken
afgelopen maand

Mensen vergeleken
afgelopen maand

service
€265

Bespaar tot €265 per jaar

Bespaar tot
€265 per jaar

service
9.0

Gemiddelde klantwaardering van een 9.0

Gemiddelde
klantwaardering

Klanten aan het woord

Gemiddelde klantwaardering van een 9.0

Autoverzekering afsluiten

Het is in Nederland mogelijk om verschillende soorten autoverzekeringen af te sluiten. Zo kun je kiezen voor de WA-verzekering, een verzekering met beperkt casco dekking of voor een allrisk autoverzekering. De WA-verzekering geeft het minste dekking, de all-risk autoverzekering geeft de meeste dekking. Je hebt dan dus de beste autoverzekering. Hier staat tegenover dat de WA-verzekering normaliter het goedkoopste is en de allrisk autoverzekering het duurste. Op deze pagina lees je niet alleen hoe je een goedkope autoverzekering kunt afsluiten, maar krijg je ook antwoord op een aantal veelgestelde vragen.

Direct een autoverzekering afsluiten

Op de markt zijn zeer veel aanbieders van autoverzekeringen actief. Deze aanbieders bieden verzekeringen met verschillende voorwaarden aan tegen verschillende tarieven. Dit is fijn, want niet iedereen wil dezelfde dekking voor zijn auto. Zo is er voor ieder wat wils. Zeker mensen die al een oudere auto hebben, zullen vaker kiezen voor een verzekering met minder dekking. Wil je een autoverzekering afsluiten, dan kan je dit gemakkelijk zelf doen. Dit kan je bijvoorbeeld doen door gebruik te maken van onze prijsvergelijker.

De laagste prijs afsluiten

Met een prijsvergelijker zie je niet alleen welke prijzen verschillende verzekeraars vragen voor hun verzekeringen, maar kan je ook de verschillende voorwaarden inzien. Na het vergelijken kan je direct een autoverzekering afsluiten. Hierbij kies je voor wat jij belangrijk vindt. Ga je voor de beste dekking, of wil een goedkopere autoverzekering afsluiten?

Door gebruik te maken van een prijsvergelijker weet je in ieder geval dat je niet bij een te dure verzekeraar zit. Want daar waar verschillende mensen een verschillende dekking willen voor hun auto, zijn zij het over één ding wel altijd eens: zij willen niet onnodig te veel betalen voor hun autoverzekering.

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen Autoverzekering afsluiten

Koop je een auto, dan is het een goed idee om direct na aanschaf een autoverzekering af te sluiten. Het is in Nederland namelijk verplicht dat je auto verzekerd is vanaf het moment dat deze op jou naam staat. Je auto moet ten minste een WA-verzekering hebben.

Een autoverzekering sluit je gemakkelijk zelf af via internet. Dit is een kort klusje dat je binnen een halfuur kunt afronden. In de meeste gevallen krijg je na het afsluiten een melding waarin staat dat je voorlopige dekking krijgt. Dit betekent dat je aanvraag voorlopig is geaccepteerd. Vanaf dit moment ben je dus verzekerd. Na enkele dagen tot een week, als de verzekeraar jouw aanvraag heeft gecontroleerd, zal je normaliter de melding ontvangen dat jouw aanvraag definitief is geaccepteerd.

De regel is dat je auto verzekerd moet zijn zolang deze op jouw naam staat. Wanneer je de autoverzekering moet opzeggen, is afhankelijk van jouw verzekeraar. Bij de meeste verzekeraars heb je het eerste jaar een contractduur van één jaar. Hierna is de opzegtermijn afhankelijk per verzekeraar. Sommige verzekeraars bieden een opzegtermijn van een dag aan, andere verzekeraars hanteren een opzegtermijn van een maand.