Contact

Wij helpen je graag!

Heb je een vraag? Neem gerust contact met ons op.

icon
Bellen 050 - 20 03 066

Op werkdagen tussen 10.00 en 17.00

icon
E-mail info@autonomer.nl

Reactie binnen 24 uur

icon
WhatsApp 050 - 20 03 066

Op werkdagen tussen 10.00 en 17.00 online

Autoverzekeringen vergelijken

Wist je dat je gemiddeld €265 kunt besparen op je autoverzekering?

  • Bespaar gemiddeld €265 per jaar
  • 100% onafhankelijk
  • Meest uitgebreide aanbod van verzekeraars

Vul je gegevens in en vergelijk direct!

Waarom Autonomer?

service
40.000

40.000 mensen vergeleken
afgelopen maand

Mensen vergeleken
afgelopen maand

service
€265

Bespaar tot €265 per jaar

Bespaar tot
€265 per jaar

service
9.0

Gemiddelde klantwaardering van een 9.0

Gemiddelde
klantwaardering

Klanten aan het woord

Gemiddelde klantwaardering van een 9.0

Autoverzekering vergelijken

Verzekeringen van auto’s variëren erg, zowel in wat ze dekken als in prijs. Zoek jij een voordelige nieuwe autoverzekering of wil je overstappen? Zorg dan dat je diverse autoverzekeringen bekijkt en met elkaar vergelijkt. Op deze wijze ontdek je wellicht dat je bij een andere verzekeraar goedkoper uit bent. Ook kan het een goed idee zijn de samenstelling of dekking van je verzekering te wijzigen. Met de prijsvergelijker van Autonomer krijg je snel en eenvoudig het beste inzicht in de mogelijkheden.

Wat is de beste autoverzekering?

Wat de beste autoverzekering is, hangt af van je wensen en je situatie. Het is daarom slim om dit voor jezelf op een rijtje te zetten. Vervolgens is het verstandig om autoverzekeringen te vergelijken. Bekijk de pakketten en prijzen van diverse aanbieders.

Kies de juiste dekking

Bij het maken van een keuze voor een verzekering van je auto kijk je naar welke zaken je wilt laten verzekeren en de leeftijd (en waarde) van de auto. Zo geeft een All Risk autoverzekering de meest uitgebreide dekking. Hierbij zijn zowel ruitschade, diefstal & inbraak, storm- & brandschade, vandalisme, schade aan anderen als schade door eigen toedoen verzekerd.

Het afsluiten van zo’n verzekering is verstandig bij nieuwe auto’s. Als je auto vijf tot tien jaar oud is, kun je beter een WA Beperkt Casco autoverzekering kiezen. Bij wagens die ouder zijn dan tien jaar is een WA autoverzekering in de meeste gevallen de beste keuze. Daarnaast is het mogelijk om een aanvullende dekking te nemen, bijvoorbeeld voor rechtsbijstand en inzittenden.

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen Autoverzekering vergelijken

De goedkoopste autoverzekering is in veel gevallen een WA autoverzekering zonder aanvullende dekking. Hoe meer zaken je wilt verzekeren, hoe hoger de premie. Je vindt de goedkoopste optie door aanbieders en hun autoverzekeringen met elkaar te vergelijken. Door dit regelmatig te checken voorkom je dat je teveel betaalt. Na verloop van tijd kan een andere verzekering namelijk voordeliger voor jou zijn en is het moment daar om over te stappen.

Als je geld wilt besparen op je autoverzekering, is het een aanrader om nu en dan te controleren of je goedkoper uit bent met een andere verzekering. Mocht dit het geval zijn, dan is overstappen een must. Bij een overstap dien je te letten op de loopduur en opzegtermijn van je huidige verzekering. De minimale loopduur is vaak een jaar en daarna is de autoverzekering in veel gevallen dagelijks opzegbaar. Hierbij moet je meestal uitgaan van een maand opzegtermijn. Hoe dit bij jouw verzekering zit, lees je in de polisvoorwaarden.

De kosten van een autoverzekering hangen van je persoonlijke situatie af. Factoren die verzekeringsbedrijven laten meespelen zijn:

  • Het merk en type auto waarmee je rijdt;
  • De waarde van deze auto (oorspronkelijke waarde of dagwaarde);
  • Het aantal jaren dat je achtereenvolgens zonder schade reed;
  • De dekking die je wenst (All Risk, WA Beperkt Casco of WA);
  • Eventuele aanvullende autoverzekering;
  • Je leeftijd;
  • Je woonplaats.