Een auto verkopen zonder APK

Het is ieder jaar weer een spannend moment, het moment waarop je auto naar de garage gebracht wordt voor de APK keuring. Je bent verplicht om, bij oudere auto’s, de auto ieder jaar te keuren. Doe je dit niet op tijd, dan kun je een fikse boete krijgen, ieder kwartaal net zo lang tot je auto bij het RDW is afgemeld als zijnde gekeurd. Maar wat nu als je auto niet door de keuring komt? Als het ligt aan een paar nieuwe banden of een koplamp die het niet meer doet, dan is het niet zo’n groot probleem. Maar als de kosten voor de reparatie oplopen tot een bedrag wat voor jou niet meer te betalen is of wat de auto niet meer waard is, is het tijd om knopen door te hakken.

Kan ik mijn auto verkopen zonder APK?

Als je jezelf afvraagt: “kan ik mijn auto verkopen zonder APK?”.. Ja, dat kan zeker! Er zijn altijd mensen of bedrijven die interesse hebben in auto’s zonder APK. Zoek je heil in de online verkoop, op websites waar particulieren en bedrijven kunnen bieden op je auto. Denk hierbij aan websites als Marktplaats, maar ook aan websites waar je auto geveild wordt. Wees wel eerlijk in je advertentie, want met de gratis kentekencheck wordt toch snel duidelijk dat de auto geen geldige keuring meer heeft. Vermeld ook op welke punten de auto is afgekeurd.

Auto inkoop sites

Bij autoveilingen wordt voor jou de verkoop geregeld en wordt er gezorgd voor contact met de hoogste bieder. Is er een bod gedaan, dan zal de veilingsite dit aan je terugkoppelen en heb je enkele dagen de tijd om al dan niet akkoord te gaan met het bod.

Belangrijk: Laat je auto thuis ophalen

Houd er wel rekening mee dat de koper in de gelegenheid moet zijn om de auto met een speciale autotrailer op te halen. Omdat de auto niet meer APK gekeurd is, mag er niet meer mee gereden worden. Doe je dit wel, dan staat er een fikse boete op. Als je dan ook nog eens een ongeluk veroorzaakt, dan mag je dit zelf betalen aangezien je niet verzekerd bent voor rijden met een onverzekerd voertuig. De volgende auto inkoop bedrijven bieden standaard transportservice aan:

Ikwiljouwautokopen.nl

4.6 (12 reviews)
Geen tussenpersonen
Ophaalservice
Snel en gegarandeerd bod
Relatief jong bedrijf

OSW.nl

4.5 (2 reviews)
Snel je auto verkopen
Gratis en vrijblijvend
Ophaalservice aan huis
Koper van tevoren onbekend

Een auto zonder APK verkopen aan een sloopbedrijf of handelaar

Sloopbedrijven nemen iedere auto van je over, ook als er geen APK meer op zit. Ze zijn immers gespecialiseerd in het op verantwoorde wijze recyclen van je auto. Allereerst gaan ze kijken of er nog bruikbare onderdelen aan de auto zitten. Op basis van oud ijzer en eventuele herbruikbare onderdelen, krijg je nog een bedrag voor je auto uitgekeerd. Het sloopbedrijf komt je auto bij je ophalen. Nederlandse auto’s worden veel gevraagd in het buitenland, ook zonder geldige APK. Je zou dan ook kunnen kiezen voor je auto verkopen zonder APK aan een dergelijke handelaar die Nederlandse auto’s naar het buitenland brengt.

Ven Auto

4 (1 review)
Zekerheid
Ophaalservice
Gerenommeerd bedrijf
Lagere prijs
Lange wachttijd

Autosloperij.nl

Geen reviews
Zekerheid
Snel
Ophaalservice Nederland & België
Lagere prijzen
Met derden te maken