Welke papieren heb ik nodig om mijn auto te verkopen?

Wanneer je je auto gaat verkopen, is het natuurlijk niet voldoende om de sleutels over te dragen aan de nieuwe eigenaar. De auto zal officieel van eigenaar moeten wisselen en dit doe je door de tenaamstelling te wijzigen. Dit is van belang om te voorkomen dat jij de wegenbelasting moet blijven betalen en verantwoordelijk blijft voor de verzekering en eventueel toekomstige boetes. Auto verkopen`en de papieren die je hiervoor nodig hebt? Je leest het hier!

Papieren kentekenbewijs

Heb je de te verkopen auto voor 1 januari 2014 gekocht, dan beschik je nog over het papieren kentekenbewijs. Bij de auto verkopen met papieren kentekenbewijs heb je te maken met drie delen van het kentekenbewijs. Voor de overschrijving heb je het overschrijvingsbewijs, het tenaamstellingsbewijs en het voertuigbewijs nodig. Het overschrijvingsbewijs is het deel wat je normaal gesproken op een veilige plaats thuis opbergt, de andere twee delen heb je altijd bij je. De nieuwe eigenaar zal een nieuw kentekenbewijs ontvangen, van plastic op creditcard formaat.

Het nieuwe kentekenbewijs

Vanaf 1 januari 2014 krijg je niet meer bij een auto verkopen een papieren kentekenbewijs, maar een plastic kentekenbewijs op creditcard formaat. Dit nieuwe kentekenbewijs bestaat uit twee delen: de plastic pas die je altijd bij je moet hebben met daarop de voertuiggegevens en de informatie omtrent tenaamstelling. Bij de overschrijving krijgt de nieuwe eigenaar een deel van de tenaamstellingscode mee. Het andere deel van deze code wordt thuis gestuurd. Voor het verkopen van de auto, moet je de complete 9-cijferige tenaamstellingscode meenemen naar het kentekenloket.