Een sloopauto verkopen

Ben je eigenaar van een auto, dan weet je als geen ander dat je met het kopen van een auto er nog niet bent. Onderhoud, keuring en de vaste maandelijkse kosten zijn allemaal zaken waar je rekening mee moet houden. Wanneer je auto niet meer te repareren is of de kosten van de reparatie de waarde van de auto overstijgen, is het tijd om de auto naar de sloop te brengen. Maar wist je dat je zelfs een sloopauto verkopen kunt?

Een sloopauto verkopen tegen een prijs

Nu kun je zelf je kapotte auto naar de sloop brengen, maar er zijn ook auto inkoop bedrijven die bieden op sloopauto’s. Deze bedrijven zijn vooral gericht op handel en kopen dus ook nieuwere auto’s in. Gaat het om een oude auto die de kosten van de reparatie niet meer waard is, dan kunnen er toch nog goede onderdelen zijn. Auto inkoop bedrijven die op een eerlijke manier werken, zullen niet alleen hun prijs baseren op basis van de prijs voor oud ijzer, maar ook kijken naar de waarde en staat van de onderdelen. Het kan voor deze bedrijven de moeite waard zijn om je oude auto te demonteren en sommige onderdelen nog opnieuw te gebruiken. Denk hierbij aan die nieuwe banden die er net onder waren gezet.

Een vrijblijvend bod op je sloopauto?

Hoeveel je voor je nog voor je sloopauto kunt ontvangen, is afhankelijk van met merk, model en bouwjaar. Ons advies is om een aantal biedingen op te vragen bij auto inkoop bedrijven. Dit zijn de bedrijven die wij adviseren:

DealKiezer

4.5 (2 reviews)
Netwerk in heel Nederland
Snel en duidelijk
Relatief jong bedrijf

Ikwiljouwautokopen.nl

4.6 (12 reviews)
Geen tussenpersonen
Ophaalservice
Snel en gegarandeerd bod
Relatief jong bedrijf

Ikwilvanmijnautoaf.nl

3.7 (3 reviews)
Gratis een gegarandeerd bod
Bekend van de TV
Koper is van te voren onbekend

OSW.nl

4.5 (2 reviews)
Snel je auto verkopen
Gratis en vrijblijvend
Ophaalservice aan huis
Koper van tevoren onbekend

Naast de bovenstaande bedrijven zijn er nog legio auto inkoop sites die mogelijk interesse hebben in jouw auto. Onderaan deze pagina tref je de overige auto inkoop sites die bekend zijn op Autonomer.nl.

Een sloopauto direct verkopen aan een sloopbedrijf

De meest gangbare weg om je sloopauto van de hand te doen, is door deze naar een echt sloopbedrijf te brengen. Deze sloopbedrijven zijn verplicht om je auto volgens specifieke voorschriften te demonteren en te recyclen. Hierbij is het bijvoorbeeld van belang dat vloeistoffen zoals olie en accuzuur op de juiste manier worden verwijderd en afgevoerd. Een officieel sloopbedrijf zal eerst alle vloeistoffen verwijderen van je oude auto. Vervolgens gaan ze kijken welke onderdelen nog goed zijn en opnieuw gebruikt kunnen worden. Deze onderdelen worden zorgvuldig gedemonteerd.

Je sloopauto aanbieden

Doorgaans is het gratis voor de eigenaar van de oude auto om de auto bij een sloopbedrijf aan te bieden. Als er onderdelen zijn die opnieuw gebruikt kunnen worden, zal je bij een eerlijk sloopbedrijf een eerlijke vergoeding ontvangen. Zo is je oude auto alsnog geld waard. Biedt je auto bijvoorbeeld eens aan bij de onderstaande sloopbedrijven:

Ven Auto

4 (1 review)
Zekerheid
Ophaalservice
Gerenommeerd bedrijf
Lagere prijs
Lange wachttijd

Autosloperij.nl

Geen reviews
Zekerheid
Snel
Ophaalservice Nederland & België
Lagere prijzen
Met derden te maken

Sloopauto laten ophalen

Je sloopauto is niet voor niets een sloopauto. Soms kan je er niet meer mee rijden en soms mag je er niet meer mee rijden, bijvoorbeeld vanwege een schorsing van het kenteken of niet door de APK komen. Weet je niet hoe het zit met de APK van jouw auto, doen dan een APK kenteken check. Veel sloopbedrijven hebben een ophaalservice en halen dan de auto op van de plaats waar je deze hebt gestald. Op die manier hoef je zelf geen vervoer te regelen. Het is wel verstandig om na te vragen of er kosten aan deze ophaalservice zijn verbonden. Nog een heel belangrijk punt om op te letten, is het vrijwaringsbewijs. Zorg ervoor dat het sloopbedrijf je kapotte auto vrijwaart en je hier een bewijs van geeft. Hiermee wordt je ontheven van de verzekeringsplicht en de betaling van wegenbelasting.

Autovendi

3.7 (12 reviews)
Gegarandeerd bod
Gratis
Tussenpersonen

Wijkopenautos.nl

Geen reviews
Snel een prijs
27 Vestigingen
Geen gegarandeerd bod, maar indicatie

Wijverkopenuwautowel.nl

3.3 (7 reviews)
Gratis en vrijblijvend
Snel je auto verkopen
Opgericht in 2018
Koper van te voren niet bekend
Geen ophaalservice

Autoinkoopspecialist.nl

2.9 (18 reviews)
Gegarandeerd bod
Onbekende tussenpersonen
Auto zelf wegbrengen

ANWB Verkoopservice

2 (4 reviews)
Betrouwbaar
Groot netwerk via BCA Autoveiling
Makkelijke website
Over het algemeen lagere prijs

Autovandaagverkopen.nl

Geen reviews
100% Gratis
Binnen 24 uur verkopen
Onbekende tussenpersonen

Meteenautoverkopen.nl

Geen reviews
100% Gratis
Auto zelf wegbrengen
Taxatie pas op locatie
Is onderdeel van Wij Kopen Auto's

Besteautobod.nl

Geen reviews
Gegarandeerd bod
Gratis
Auto zelf wegbrengen
Geen contact gegevens
Relatief kleine speler