Een schadeauto verkopen

Heb je schade aan de auto en vind je de auto het niet meer waard om de schade te laten repareren? Of komt je defecte auto niet meer door de APK keuring en wil je niet meer opdraaien voor de reparatiekosten? Dan is het tijd om te overwegen je auto te verkopen. Een auto met schade verkopen is goed mogelijk, zolang je maar weet waar je moet zijn en waar je op moet letten.

Een schadeauto verkopen aan een inkoopbedrijf

Er is in het buitenland bijzonder veel vraag naar Nederlandse auto’s. Nederlandse auto’s staan bekend om hun goede technische staat. Is er schade aan je auto, dan is dat niet direct een probleem. Ook dan zijn er veel handelaren die graag je auto opkopen om deze naar het buitenland te vervoeren. Het kan een inkoopbedrijf ook enkel gaan om de onderdelen van je defecte auto. De goede onderdelen zullen uit de auto worden gehaald en door worden verkocht.

Er zijn online websites waar er bijvoorbeeld op basis van je kenteken een bod op je auto wordt uitgebracht. Wees eerlijk over de schade die aan je auto zit en dan met name de onzichtbare schade. Een schade auto online verkopen betekent dat je vaak binnen 24 uur al weet wat je voor je auto kunt krijgen en vaak ben je binnen een week al van je schade auto af.

DealKiezer

4.5 (2 reviews)
Netwerk in heel Nederland
Snel en duidelijk
Relatief jong bedrijf

Ikwiljouwautokopen.nl

4.6 (12 reviews)
Geen tussenpersonen
Ophaalservice
Snel en gegarandeerd bod
Relatief jong bedrijf

Ikwilvanmijnautoaf.nl

3.7 (3 reviews)
Gratis een gegarandeerd bod
Bekend van de TV
Koper is van te voren onbekend

OSW.nl

4.5 (2 reviews)
Snel je auto verkopen
Gratis en vrijblijvend
Ophaalservice aan huis
Koper van tevoren onbekend

Een schadeauto verkopen aan een sloopbedrijf

Een sloopbedrijf zal zeker interesse hebben in je kapotte auto. Je krijgt in ieder geval de prijs voor oud ijzer uitbetaald. Toch zal het sloopbedrijf ook gaan kijken of er nog onderdelen aan de auto zitten die kunnen worden hergebruikt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het uitlaat, de banden of specifieke onderdelen van de motor. Hier zal je dan een eerlijke prijs voor ontvangen. Verder zal het sloopbedrijf de onbruikbare delen van je auto volgens de wettelijke voorschriften recyclen. Een sloopbedrijf zal doorgaans je defecte auto bij je komen ophalen. Dit is vooral erg handig wanneer er zoveel schade aan de auto is, dat er een ‘wachten op keuring’ melding aan het kenteken verbonden is. De auto is te beschadigd om door de APK keuring te komen en je mag er dan ook niet meer mee rijden.

Ven Auto

4 (1 review)
Zekerheid
Ophaalservice
Gerenommeerd bedrijf
Lagere prijs
Lange wachttijd

Autosloperij.nl

Geen reviews
Zekerheid
Snel
Ophaalservice Nederland & België
Lagere prijzen
Met derden te maken

Een schadeauto verkopen aan een particulier

Is je auto kapot, dan kun je ook kijken of er een particulier is die je defecte auto kopen wil. Zeker wanneer je auto een bijzonder model is, of zeldzame onderdelen heeft, kunnen er nog genoeg liefhebbers zijn die ook belang hebben bij een defecte auto. Marktplaats is een goed voorbeeld van een portaal waar je zelf je schadeauto kunt aanbieden. Er is hier een groot bereik waardoor je mogelijk sneller van je auto af bent. Is er echt teveel schade aan de buitenzijde, dan zou je ook kunnen overwegen om alle goede onderdelen los te verkopen. Wellicht levert je auto op die manier meer op dan wanneer je alles ineens verkoopt.

Marktplaats Auto

4 (1 review)
Bij geduld een mooie prijs
+/- 200.000 Occasions
Onbekenden aan de deur
Kan lang duren
Advertentiekosten

AutoScout24

2.5 (2 reviews)
Gratis adverteren
Grootste in Europa
+/- 250.000 Occasions
Zelf onderhandelen

AutoWereld.nl

Geen reviews
Gratis adverteren
Hoge verkoopprijs
+/- 310.000 Occasions
Zelf onderhandelen
Onbekenden aan de deur

Gaspedaal

Geen reviews
Groot bereik (+/- 420.000 Occasions)
Zelf onderhandelen
Adverteren alleen via een andere site
Kan lang duren