Gratis je auto verkopen

Ga je je auto verkopen dan wil je niet met allerlei advertentiekosten te maken krijgen. Je auto levert immers op deze manier minder op of je moet de kosten voor de advertentie willen doorberekenen aan de koper. Er zijn gelukkig diverse mogelijkheden om je auto gratis te verkopen via internet. Denk bij gratis de auto verkopen aan particuliere verkoop, inruil bij een dealer voor een andere auto of het aanbieden van de auto op een zogenaamd inkoop platform.

Een auto gratis verkopen via internet

Een auto gratis verkopen via internet is zeker mogelijk, als je maar weet waar je moet zijn. Wil je gratis je auto verkopen, dan zit je het beste op zogenaamde auto inkoop platforms. Hier betaal je geen kosten voor het aanbieden van je auto. Het voordeel van dergelijke platforms is dat er doorgaans snel gehandeld worden. Je hoeft niet dagen te wachten tot er besloten is wat je voor je auto krijgt. Soms is de deal zelfs binnen een uur al beklonken.

Waar je wel rekening mee moet houden als je via een auto inkoop platform je auto gaat verkopen, dat je er vaak niet rijk van wordt. Het is de bedoeling dat de inkopende partij ook een leuk centje aan jouw auto gaat verdienen en dus zullen ze je geen enorm bedrag voor de auto gaan bieden. Wil je snel van je auto af en wil je deze gratis verkopen, dan is dit toch een goede methode om je auto te verkopen.

DealKiezer

4.5 (2 reviews)
Netwerk in heel Nederland
Snel en duidelijk
Relatief jong bedrijf

Ikwiljouwautokopen.nl

4.6 (13 reviews)
Geen tussenpersonen
Ophaalservice
Snel en gegarandeerd bod
Relatief jong bedrijf

Ikwilvanmijnautoaf.nl

3.7 (3 reviews)
Gratis een gegarandeerd bod
Bekend van de TV
Koper is van te voren onbekend

OSW.nl

4.5 (2 reviews)
Snel je auto verkopen
Gratis en vrijblijvend
Ophaalservice aan huis
Koper van tevoren onbekend

Of toch op Marktplaats aanbieden?

Wil je het maximaal haalbare bedrag voor je auto ontvangen, dan is de verkoop aan een particulier de beste keuze. Nu kun je ervoor kiezen om met een bordje ‘te koop’ achter de autoruit rond te rijden, maar het bereik is hiermee niet al te best. Een auto brengt doorgaans het meeste op bij particuliere verkoop. Wil je hoog inzetten op het gebied van prijs en een groot bereik waar je over het algemeen snel je auto verkocht hebt, dan is het verkopen via Marktplaats toch een overweging waard.

Kosten Marktplaats?

De kosten voor een advertentie voor je auto op Marktplaats hangen onder andere af van de door jou gewenste looptijd van de advertentie. Pin je advertentie in ieder geval niet te lang vast. Vaak is er namelijk al binnen drie dagen een goed bod op je auto uitgebracht.

Een gratis auto verkopen via inruil

Wellicht komt er een mooie nieuwe bolide in de plaats van de auto die je gaat verkopen. Koop je je nieuwe auto bij een dealer of een handelaar, dan loont het de moeite om te vragen of je huidige auto ook ingeruild kan worden. Je krijgt altijd minder voor je auto dan bij verkoop aan een particulier, maar weer meer dan bij verkoop aan een garage of handelaar zonder inruil. Wat je voor je auto krijgt bij inruil is ook afhankelijk van de waarde van de auto die je er voor terug koopt.