Defecte of kapotte auto verkopen

Is je auto kapot en wil of kun je er zelf niets meer aan repareren, dan kun je de auto natuurlijk naar de sloop brengen. Maar wist je wel dat je ook een kapotte auto verkopen kunt aan een liefhebber of een auto inkoop bedrijf? Zo ben je van je defecte auto af en houd je er ook nog wat geld aan over. Jij blij, de koper blij en zo heb je dus een win-win situatie.

Kun je wel een kapotte auto verkopen?

Er zijn genoeg liefhebbers die belang hebben bij een defecte auto, ook als de motor niet meer werkt. Een defecte auto is vaak nog goed geschikt voor de hobbyist om aan te sleutelen, maar vaak worden de kapotte auto’s ook uitgevoerd naar andere landen, zij het voor de onderdelen of om op te knappen en weer door te verkopen. Een kapotte auto verkopen is dus helemaal niet zo’n gek idee.

De auto zelf verkopen

Mensen die een kapotte auto gaan kopen, weten dat ze niet een auto gaan kopen die in perfecte staat verkeert. Desondanks is het erg belangrijk dat je openheid van zaken geeft. Je hebt als verkopende partij een zogenaamde informatieplicht waarmee je verplicht bent om de koper in te lichten van alle gebreken. Weet je niet helemaal zeker wat er allemaal kapot is, meld dit dan ook. Of nog beter, laat een automonteur dit voor je beoordelen. Hang je vage verhalen op, dan zullen kopers al snel eieren voor hun geld kiezen en op zoek gaan naar een andere defecte auto.

Vraag een vrijblijvend bod aan

Kijk ook eens wat je voor je auto kunt krijgen via een auto inkoop bedrijf. Dergelijke bedrijven richten zich vaak op de markt van de export omdat Nederlandse auto’s in het buitenland nog veel geld waard zijn. Vergelijk het bod van de inkoopbedrijven onderling om de beste deal er uit te halen. Een auto inkoop bedrijf haalt vaak als extra service je auto gratis op. Houd er echter wel rekening mee dat je minder voor je defecte auto krijgt dan wanneer je deze zelf verkoopt.

DealKiezer

4.5 (2 reviews)
Netwerk in heel Nederland
Snel en duidelijk
Relatief jong bedrijf

Ikwiljouwautokopen.nl

4.6 (12 reviews)
Geen tussenpersonen
Ophaalservice
Snel en gegarandeerd bod
Relatief jong bedrijf

Ikwilvanmijnautoaf.nl

3.7 (3 reviews)
Gratis een gegarandeerd bod
Bekend van de TV
Koper is van te voren onbekend

OSW.nl

4.5 (2 reviews)
Snel je auto verkopen
Gratis en vrijblijvend
Ophaalservice aan huis
Koper van tevoren onbekend

Een kapotte auto verkopen aan een sloopbedrijf

Is de motor van je auto kapot, dan nog is je auto geld waard. Sloopbedrijven hebben zeker interesse in jouw defecte voertuig omdat er heel vaak nog onderdelen zijn die prima geschikt zijn voor hergebruik. En is er werkelijk niets meer te redden aan je auto, dan zorgt het sloopbedrijf ervoor dat je auto volledig volgens de wet- en regelgeving wordt gerecycled. Kan of mag de auto niet meer rijden, dan wil het sloopbedrijf je auto zeker ophalen. Vaak krijg je ook nog een vergoeding voor je kapotte auto, al is het als vergoeding voor het oud ijzer.