Bod aanvragen bij een auto inkoop platform

Een auto te koop? Dan heb je meer mogelijkheden dan ooit te voren! Je kan de laatste tijd niet om de reclames van auto inkoopsites heen. Maar wat doen deze sites precies?

Auto verkopen? Vergelijk alle opties:

Vind het beste bedrijf voor jouw auto:
Ontvang de hoogste prijs
Een advies op maat!
Vergelijk alle inkoop platformen

Auto inkoop sites in een notendop

De inkoopsites zijn eigenlijk een portaal voor veel handelaren en dealers, die opzoek zijn naar auto’s om in te kopen. Iemand die een auto wil verkopen biedt zijn of haar auto aan door een bod aan te vragen op de auto verkoop sites. Wat je niet ziet maar achter de schermen gebeurt is dat er vaak vele handelaren of opkopers zijn die dan een bod uitbrengen op de auto. Het hoogste bod wordt dan doorgegeven aan de autoverkoper! Zo krijg je vaak een handelsprijs, maar wel de beste prijs zonder de noodzaak van particulier verkopen.

Tussenpersoon of directe inkoop

Andere auto inkoop sites, kopen meteen de auto op en nemen een klein risico met de verkoop. Het voordeel is dat je maar met één partij te maken hebt en niet met een bemiddelaar. Klik op één van de onderstaande auto inkoop platformen voor meer informatie. Hier vind je de voordelen, nadelen en eerlijke reviews over de opkoper van auto’s:

DealKiezer

4.5 (2 reviews)
Netwerk in heel Nederland
Snel en duidelijk
Relatief jong bedrijf

Ikwiljouwautokopen.nl

4.6 (13 reviews)
Geen tussenpersonen
Ophaalservice
Snel en gegarandeerd bod
Relatief jong bedrijf

Ikwilvanmijnautoaf.nl

3.7 (3 reviews)
Gratis een gegarandeerd bod
Bekend van de TV
Koper is van te voren onbekend

OSW.nl

4.5 (2 reviews)
Snel je auto verkopen
Gratis en vrijblijvend
Ophaalservice aan huis
Koper van tevoren onbekend

Voordelen van auto inkoop

Waarom is het de moeite waard om een bod aan te vragen bij een auto inkoop website? Er zijn een aantal voordelen met professionele auto opkopers zaken te doen, ten opzichte van particuliere verkoop:

  • Geen gedoe: niet iedereen vind het onderhandelen met particulieren of de autodealer leuk. En helemaal wanneer het om aanzienlijke bedragen gaat is het vaak prettig om niet op het moment een beslissing te moeten maken. Online auto inkoop sites bieden vaak snel en transparant. Daarnaast is het een manier om je auto gratis te verkopen. Zo kun je vanaf de bank een bod rustig bekijken en een beslissing maken. 
  • Veilig: Wanneer je een auto op Marktplaats zet met je adres en contactgegevens weet je niet met wie je in zee gaat. We zeggen niet dat het onveilig is maar vreemde mensen aan de deur is niet altijd garantie voor een goede afloop. De veiligheid van zaken doen met een erkend bedrijf is een voordeel van auto inkoop platformen.
  • Gegarandeerd geld: Omdat auto inkoop sites vaak erkende bedrijven zijn en vaak zelf direct te auto opkopen, biedt de verkoop garantie op contact of elektronisch geld (bank overschrijving). Mocht er iets mis gaan in particuliere verkoop is het moeilijk hier iets aan te doen. Met KvK ingeschreven ondernemingen met keuringsmerk is het veilig om zaken te doen
  • Snel verkocht: Particulier verkopen via auto handel websites is vaak de weg van een lange adem of lage prijs. Bij auto opkoop websites heb je vaak binnen 24 uur (1 dag) een bod en kun je meteen de auto verkopen. Dus wil je er snel vanaf dan is dit een goede optie. 
  • Reviews en keurmerk: Vandaag de dag kun je ook meteen zien of het bedrijf op een eerlijke en goede manier zaken doet. Veel websites hebben onafhankelijk reviews (let op dit is niet altijd het geval) en websites zoals Autonomer doen hun best om de handel zo transparant mogelijk te houden. Klik onderstaand op één van de auto bedrijven voor onafhankelijke reviews.
  • Ophaal service: Gemak is alles en veel van auto inkoop sites bieden landelijke ophaal services aan. Hierbij wordt de auto opgehaald, geld betaald / overhandigd en overschreven op een locatie naar keuze.

Hoe werkt het?

Als je niet goed weet hoe je een auto moet verkopen is een auto inkoop platform een serieuze optie. Je wilt een auto verkopen en een bod opvragen bij een auto inkoop website. Hoe gaat het in z`n werk? Het begint allemaal met het invoeren van het kenteken. Op basis daarvan worden de eerste gegevens van de auto verwerkt door de auto inkoper. Het is vervolgens belangrijk om alle specifieke vragen, die op de site gesteld worden, goed en duidelijk te beantwoorden.

Eerlijkheid duurt het langst

Ga er hierbij vanuit dat het niet uitgebreid genoeg kan en meer informatie is vaak beter. Als je bijvoorbeeld vergeet te melden dat er schade is aan de bekleding, dan kan dit gevolgen hebben voor de uiteindelijke verkoopprijs. Als je eenmaal alle informatie hebt ingevuld, dan kan deze voor je naar vele dealers en handelaren gestuurd. Je krijgt binnen de aangegeven tijd te horen wat het beste bod is dat op jouw auto is gegeven. Andere auto inkoop websites kopen de auto zelf op zonder tussenkomst van dealers.

Bedrijven vergelijken

Kijk op Autonomer bij de individuele bedrijven wat de werkwijze is voor meer informatie. Wat de methode ook is het bod is geheel vrijblijvend en ook deze website helemaal gratis. Ben je tevreden over het bod? Dan ga je het afhandelingstraject in. Vaak is dat binnen 24 tot 48 uur geregeld en heb jij je auto verkocht!

Wat zijn de verschillen?

De onderlinge verschillen tussen de verschillende auto opkoop websites zit hem vooral in de afhandeling. Sommige inkoopsites werken alleen als tussenpersoon, dit betekent dat de afhandeling gebeurt door de kopende partij en dit is vaak een dealer of handelaar. Op deze manier is er direct contact en is het dus makkelijker om afspraken te maken over de definitieve verkoop. Andere sites doen juist het hele traject zelf, het voordeel daarvan is dat je maar met één bedrijf te maken hebt en er dus ook geen onduidelijkheden kunnen ontstaan in het traject. Kijk ook goed naar de voorwaarden omtrent halen en brengen.

Wel of geen ophaalservice

Bedrijven bieden de mogelijkheid tot landelijke ophaalservices en zullen aan huis komen voor de overdracht. Dit scheelt omdat je na de verkoop van een auto op locatie niet altijd vervoer hebt. Dit is waar Autonomer.nl graag wil helpen en deze onderlinge verschillen zijn duidelijk te vinden op de betreffende bedrijfspagina’s op deze website. Nog een belangrijke melding is dat voor de meeste websites het gegeven bod een voorlopig bod is. Als blijkt dat er zaken zijn verzwegen of per ongeluk zijn vergeten te melden, dan kan het zijn dat de verkoopprijs lager wordt of dat de koop in zijn geheel komt te vervallen. Overschrijving en uitbetaling gebeuren bij alle sites snel en binnen maximaal 48 uur. Er kan vaak gekozen worden voor contante betaling of betaling per bank.

Bekijk ook de onderstaande inkoopbedrijven:

Autovendi

3.7 (12 reviews)
Gegarandeerd bod
Gratis
Tussenpersonen

Wijkopenautos.nl

Geen reviews
Snel een prijs
27 Vestigingen
Geen gegarandeerd bod, maar indicatie

Wijverkopenuwautowel.nl

3.5 (8 reviews)
Gratis en vrijblijvend
Snel je auto verkopen
Opgericht in 2018
Koper van te voren niet bekend
Geen ophaalservice

Autoinkoopspecialist.nl

2.9 (18 reviews)
Gegarandeerd bod
Onbekende tussenpersonen
Auto zelf wegbrengen

ANWB Verkoopservice

2.6 (5 reviews)
Betrouwbaar
Groot netwerk via BCA Autoveiling
Makkelijke website
Over het algemeen lagere prijs

Autovandaagverkopen.nl

Geen reviews
100% Gratis
Binnen 24 uur verkopen
Onbekende tussenpersonen

Meteenautoverkopen.nl

Geen reviews
100% Gratis
Auto zelf wegbrengen
Taxatie pas op locatie
Is onderdeel van Wij Kopen Auto's

Besteautobod.nl

Geen reviews
Gegarandeerd bod
Gratis
Auto zelf wegbrengen
Geen contact gegevens
Relatief kleine speler