Contact

Wij helpen je graag!

Heb je een vraag? Neem gerust contact met ons op.

icon
Bellen 050 - 20 03 066

Op werkdagen tussen 10.00 en 17.00

icon
E-mail info@autonomer.nl

Reactie binnen 24 uur

icon
WhatsApp 050 - 20 03 066

Op werkdagen tussen 10.00 en 17.00 online

Auto verkopen?

Vraag een vrijblijvend bod aan

Auto verkopen?

Er kunnen verschillende redenen zijn om je auto te verkopen. Denk bijvoorbeeld aan dat je een andere auto wilt kopen, je huidige auto is kapot of je hebt geen financiële middelen meer om een auto te onderhouden. En zoveel redenen die je kunt hebben om te denken, ik wil mijn auto verkopen, zoveel manieren zijn er ook om je auto te verkopen. Ga je zelf verkopen of kies je voor inruil? Plaats je een advertentie of rijd je rond met een te koop bordje op je auto? Voor iedere manier valt iets te zeggen, maar neem een weloverwogen besluit over op welke wijze jij je auto gaat verkopen.

Wil mijn auto verkopen, maar waar begin ik?

Zodra je je auto te koop zet, moet je je afvragen op welke manier je de auto onder de aandacht brengt en voor welke prijs. Voordat je lukraak een prijs vaststelt, is het verstandig om uit te zoeken wat gelijksoortige auto’s kosten. Op die manier stel je een realistische prijs vast. Door te hoog in te zetten, schrik je mogelijke kopers af en door te laag in te zetten, maak je zelf verlies. Zodra je weet wat je voor de auto wilt vragen, is het tijd om te onderzoeken op welke manier je de auto wilt verkopen. De snelste manier voor de verkoop van je auto is door te kiezen voor een portaal met een groot bereik, denk aan Marktplaats.

Mijn auto verkopen? Tips voor een goede advertentie

Online staan duizenden advertenties van auto’s. Je wilt dat jouw auto er tussenuit springt. Nu zal je auto sneller de aandacht trekken wanneer het een gewild model is, maar ook door slim een advertentie op te stellen, kun je meer kopers aantrekken. Maak allereerst een wervende advertentietekst waar je de sterke punten van de auto in belicht. Heeft de auto altijd netjes de onderhoudsbeurten gehad? Vermeld dit in de advertentie. Meld ook wanneer er onlangs onderdelen zijn vervangen, zoals nieuwe banden. Plaats bij je advertentie duidelijke foto’s van de binnen- en de buitenkant zodat mensen direct een beeld hebben waar ze naar gaan kijken.

Ik wil mijn auto verkopen, waar moet ik op letten?

Jouw auto is de mooiste en de beste, althans dat is wat jij potentiële kopers duidelijk wilt maken. Let hierbij wel op dat je als verkoper informatieplicht hebt. Je moet dan ook potentiële kopers volledig informeren over de staat waarin de auto verkeert en eventuele gebreken er aan. Los daarvan, is het tijd om de auto aan de binnen- en buitenzijde goed schoon te maken. Zorg ervoor dat alle lampjes werken en alle vloeistoffen, zoals koelvloeistof en olie, is bijgevuld. Moet de auto bijna gekeurd worden en ben je er zeker van dat deze vlekkeloos door de keuring komt, regel dan een nieuwe APK voordat je de auto in de verkoop doet. Een auto met een nieuwe APK verkoopt nu eenmaal sneller dan een auto met een APK die bijna verloopt.