Een schade auto kopen?

Wil je voor weinig geld een auto met potentie kopen? Of vind je het leuk om auto’s op te knappen? Overweeg dan schade auto kopen. Een schade auto is een auto die verkocht wordt met schade door bijvoorbeeld een ongeluk. Soms is de schade cosmetisch en is het dus puur blikschade. Maar soms kan er ook meer aan de hand zijn. Ben je een beetje handig of heb je handige kennissen of vrienden, dan is het kopen van een schade auto een serieuze overweging waard.

Waar zijn schadewagens te koop?

Wil je een schade auto kopen, dan zijn er verschillende plaatsen waar je terecht kunt. Plaats een zoekopdracht op internet en je krijgt al een waslijst van websites waar je terecht kunt voor het kopen van een schade auto. Denk hierbij ook aan Marktplaats. Natuurlijk kun je ook terecht bij diverse sloopbedrijven voor het kopen van een auto met schade.

Marktplaats Auto

4 (1 review)
Bij geduld een mooie prijs
+/- 200.000 Occasions
Onbekenden aan de deur
Kan lang duren
Advertentiekosten

Ven Auto

4 (1 review)
Zekerheid
Ophaalservice
Gerenommeerd bedrijf
Lagere prijs
Lange wachttijd

AutoWereld.nl

Geen reviews
Gratis adverteren
Hoge verkoopprijs
+/- 310.000 Occasions
Zelf onderhandelen
Onbekenden aan de deur

Gaspedaal

Geen reviews
Groot bereik (+/- 420.000 Occasions)
Zelf onderhandelen
Adverteren alleen via een andere site
Kan lang duren

Waar moet je op letten bij een schade auto kopen?

Bij het kopen van een schade auto weet je natuurlijk dat je geen auto koopt die in perfecte staat verkeert. Toch is er nogal een verschil tussen een beetje schade en onherstelbare schade. Ook hier, of misschien juist hier, koop je zomaar een kat in de zak. Als je wilt voorkomen dat je je meer op de hals haalt dan wat jij kunt repareren, dan is het verstandig om de schade goed na te lopen voordat je de deal sluit. Let hierbij extra op onzichtbare schade en kijk ook goed naar de onderdelen die niet beschadigd zouden zijn.

De lage prijs van een schade auto is aantrekkelijk en je bent dan misschien snel geneigd de koop te sluiten, maar je hebt er niets aan als je de schade niet zelf kunt herstellen en dus aan reparatie meer kwijt bent dan wanneer je geen schade auto zou kopen. Doe ook vooronderzoek en zoekt uit wat de reparatie van de schade auto je gaat kosten.

Een schade auto kopen en de RDW

Bij enige blikschade zal niemand moeilijk doen over het toelaten van de schade auto op de openbare weg. Is de schade aanzienlijk en zijn essentiële onderdelen beschadigd, dan kan het zijn dat de auto zich niet meer op de openbare weg mag bevinden. Er mag dus niet meer mee gereden worden tot de auto is gerepareerd en opnieuw door het RDW is gekeurd.

WOK status

In het kentekenregister van het RDW staat dan een melding ‘Wachten op Keuren’. Na reparatie zal er een schadekeuring plaatsvinden. Het is erg belangrijk om voor de aankoop te controleren of er bij de auto een schadekeuring plaats dient te vinden. Ga je namelijk toch rijden met een auto die niet meer toegestaan is op de openbare weg, dan ben je bij schade niet alleen niet verzekerd, maar kun je ook een fikse boete krijgen.