Tips bij het kopen van een elektrische auto

Tegenwoordig is de elektrische auto een reële keuze wanneer je van auto wisselt. Maar voor veel consumenten is dit een nieuwe wereld. Autonomer.nl heeft de 4 belangrijkste onderwerpen op een rij gezet wanneer je elektrisch wilt gaan rijden:

Elektrisch op vakantie

Hoe ver kan je er mee rijden (bereik)?

Als je lange reizen wilt gaan maken, moet je een voertuig met een groter bereik zoeken. Helaas krijgen de meeste elektrische auto’s, die als betaalbaar worden beschouwd, slechts ongeveer 160 tot 250 km per lading. Kijk daarom goed of de auto vakantie-proof is!

Hoe lang duurt het opladen (oplaadtijd)?

De meeste voertuigen moeten ’s nachts worden opgeladen om weer op vol vermogen te komen in de ochtend. Er is niet veel verschil tussen een laad tijd van 6 uur of een lading van 9 uur tenzij je van plan bent de klok rond te rijden. Dus wanneer je een werk-woon verkeer auto zoekt is een wat langere oplaad tijden soms totaal geen probleem, maar belangrijk om te overwegen.

Wat kost elektrisch rijden (prijs)?

Elektrische voertuigen zijn nog steeds op een punt dat ze duurder zijn dan auto’s, met vergelijkbare kenmerken, maar fossiele brandstof gebruiken. Er zijn echter veel geweldige elektrische opties die de spaarrekening niet noodzakelijkerwijs leeg maken. Net als al het andere, er is vrijwel geen plafond voor wat je kunt betalen voor een elektrisch voertuig. Er zijn echter goede deals te krijgen met een gezonde prijs-kwaliteit verhouding. Laat je daarom goed informeren of kijk even op onze Autonomer auto koop of auto lease partnerwebsites bij het zoeken naar een elektrisch voertuig.

Nieuw of occasion?

Naast een nieuwe elektrische auto is het natuurlijk ook een optie om een occasion aan te schaffen. Over het algemeen zal hiervoor echter wel diep in je buidel moeten tasten omdat de restwaarde van elektrische auto’s vrij hoog is. Op de website van de ANWB is een uitgebreid overzicht terug te vinden van de beschikbare elektrische auto. Je kunt het aanbod van de volgende bedrijven raadplegen voor de aanschaf van een nieuwe of gebruikte elektrische auto:

Auto.nl

4.7 (3 reviews)
65% BKR Geregistreerd
Comfortabel
Retour garantie
Eerst kopen dan proefrijden
Auto is alleen online te bezichtigen

Bynco

5 (1 review)
Thuis bezorgt
Garantie
Gemak
Retour garantie
Beperkt aanbod
Eerst kopen dan proefrijden
Elektrische toekomst

Hoeveel vermogen heeft de auto (motorvermogen)?

Voordat Tesla op de markt verscheen, hadden elektrische voertuigen het stereotype dat ze traag zijn in vergelijking met traditionele voertuigen. Dit is meestal niet meer het geval! Kijk daarom even wat de 0-100 km per uur tijd van de auto. Dat is meestal makkelijker dan kW getallen ontcijferen. Zeker al je wat sportiever wil rijden.