Een auto importeren

Het importeren van een auto kan erg interessant zijn, zeker wanneer je een bijzonder model zoekt wat je in Nederland niet kunt vinden. Daarnaast is sowieso het aanbod in het buitenland veel groter en de hogere concurrentie zal voor scherpere prijzen zorgen. Het kan dus bijzonder lucratief zijn om een auto uit het buitenland te halen.

Een auto importeren door een bedrijf

Het is nogal een regelwerk om een auto te importeren, helemaal wanneer je een auto haalt uit een land met ingewikkelde regelgeving. Heb je geen zin of tijd om daar je aandacht op te richten, dan kun je er ook voor kiezen om een bedrijf in te schakelen voor het importeren van een auto. Houd er echter wel rekening mee dat hier een prijskaartje aan verbonden is. Zelf importeren is goedkoper, maar een bedrijf voor je laten importeren scheelt je tijd en energie.

Mr. Wheelson

5 (2 reviews)
Enorm veel aanbod
Lagere prijzen dan in Nederland
Full service aflevering aan huis
Geen proefrit mogelijk
Bezichtiging vooraf meestal niet mogelijk

DAS import

Geen reviews
Goedkoper dan NL auto
Full service
Pas betalen bij levering
Proefrit onmogelijk
Je kan de auto niet zien voor koop

Zelf een auto importeren

Je kan zelf het importeren van een auto verzorgen. Het is dan wel handig om te weten waar je rekening mee moet houden, het is namelijk geen kwestie van een auto kopen en over de grens rijden. De zoektocht naar de ideale importauto begint vaak online. Heb je een auto van je gading gevonden en ben je in de gelegenheid om de staat van de auto te controleren, doe dit dan uitvoerig. Vervolgens zorg je ervoor dat je het eens wordt over de prijs. Als dat ook gelukt is, begint het lastige werk.

De auto daadwerkelijk importeren

Je hebt de auto gekocht, gefeliciteerd. Nu komt het er op aan. Je moet goed uitzoeken welke papieren je nodig hebt om de auto in Nederland op je naam te krijgen. Het RDW kan je hierbij helpen.

1. Transport regelen

Omdat je als Nederlands burger niet met een buitenlands kenteken de grens over mag, zal je een trailer moeten regelen waar je de import auto op kunt vervoeren.

2. Bij het RDW laten keuren

Is je auto in Nederland, maar dan een afspraak bij een RDW kantoor om de auto te laten keuren. Het RDW zal controleren of de auto voldoet aan de Nederlandse voorschriften. Neem hierbij ook het meest recente keuringsrapport mee. Vraag bij het maken van de afspraak ook meteen een eendagskenteken aan en zorg ervoor dat de auto die dag verzekerd is. Na deze keuring moet je aangifte BPM doen.

3. BPM Aangifte doen

Dit print je uit en doe je samen met het eerdere keuringsformulier bij het RDW in de daarvoor bestemde bus. Het RDW zal aan de belastingdienst de aangifte doorzetten die op hun beurt jou een acceptgiro sturen voor de betaling van BPM. Zodra de belastingdienst je betaling heeft ontvangen, zullen ze het RDW toestemming geven om een kenteken aan te maken. Dit krijg je toegestuurd en dat is het tijd om de kentekenplaten te maken.

4. Auto verzekeren

Wanneer je de platen binnen hebt is het natuurlijk noodzakelijk om de auto te verzekeren. Verzeker je auto minimaal WA en dan mag je de weg op.