Contact

Wij helpen je graag!

Heb je een vraag? Neem gerust contact met ons op.

icon
Bellen 050 - 20 03 066

Op werkdagen tussen 10.00 en 17.00

icon
E-mail info@autonomer.nl

Reactie binnen 24 uur

icon
WhatsApp 050 - 20 03 066

Op werkdagen tussen 10.00 en 17.00 online

Welke rechten heb je bij online auto kopen?

Het begint steeds meer alledaags te worden, je volgende nieuwe of gebruikte auto online aankopen zoals bij een webshop. Eigenlijk heel logisch maar welke rechten heb je eigenlijk als consument wanneer je een auto online aanschaft? De wetgeving bevat al heel wat regels bij het kopen van een auto door een particulier bij een beroepsverkoper, en deze wetgeving is ook van toepassing bij het online kopen van een auto.

De auto webshop waar je eventueel de auto gaat bestellen dient allereerst duidelijk informatie te geven over het bedrijf zelf en over de auto's die hij of zij aanbiedt. Naast deze vereiste is het wettelijk verplicht om zoals bij iedere online aankoop een bedenktijd te geven van minimaal 14 dagen. Deze termijn gaat pas in wanneer de auto bij geleverd is en dus niet op het moment dat de auto besteld is. Dit is anders dan wanneer je de auto gewoon koopt bij een autobedrijf en een proefrit hebt gemaakt.

Wanneer je in deze bedenktijd toch beslist dat je de auto niet wilt aanschaffen mag je de koop ontbinden zonder opgave van reden, dit kan per email, telefonisch of als je zeker wilt weten dat dit aankomt per aangetekende brief. Maar vaak is bij dit soortbedrijven het één en ander al ingeregeld ten aanzien van het retourneren van de betreffend auto. Helaas geldt dit niet als de auto naar eigen wensen is samengesteld maar dat is uiteraard logisch. De grote online auto webshops bieden de service dat je tijdens de 14 dagen bedenktijd ook gewoon mag proefrijden met een gelimiteerde kilometerstand uiteraard. Op deze manier kan je de auto goed en in alle rust grondig testen en zodoende een gedegen besluit nemen.

Dit artikel is gepubliceerd op 10 mei 2021 om 15:48.