Contact

Wij helpen je graag!

Heb je een vraag? Neem gerust contact met ons op.

icon
Bellen 050 - 20 03 066

Op werkdagen tussen 10.00 en 17.00

icon
E-mail info@autonomer.nl

Reactie binnen 24 uur

icon
WhatsApp 050 - 20 03 066

Op werkdagen tussen 10.00 en 17.00 online

Terberg Business Lease wordt overgenomen door Arval

Terberg Business LeaseGroup B.V. (TBLG) wordt overgenomen door de Nederlandse dochteronderneming van Arval, Arval B.V. TBLG wordt overgenomen van de aandeelhouders Royal Terberg Group en AutoBinck Group.

Sterke marktpositie Private lease

Arval is een fullservice autoleasing specialist en heeft een ruime expertise op het gebied van duurzame oplossingen op het gebied van mobiliteit. Arval heeft als doel het zakelijke aanbod uit te breiden met consumentendiensten. Door de overname wordt de kennis van TBLG aan de expertise van Arval toegevoegd. TBLG staat bekend om de sterke marktpositie in de wereld van private lease en beschikt daarbij over een uitstekend ontwikkeld e-commerce platform met het JustLease-label. Hiermee wordt Arval met een totaalaanbod van ruim 100.000 aan lease auto’s, een van de grootste spelers binnen het segment op de Nederlandse markt. TBLG stelt leasevoertuigen beschikbaar voor bedrijven en particulieren. Eind december 2021 bezaten ze een vloot van maar liefst 38.170 leaseauto's.

Alain van Groenendael, voorzitter & CEO van Arva stelt dat deze overname heel duidelijk onderdeel is van en past bij de zogeheten Arval Beyond-strategie. Het bedrijf heeft de concrete ambitie Europees marktleider in duurzame mobiliteit te worden. Met deze overname wordt de expertise op digitaal vlak verder uitgebreid en het aanbod van private lease verder versterkt. De positie in Nederland wordt verstevigd en de zichtbaarheid in België vergroot.

Meer inkoopkracht

Rogier van Ewijk, CEO van TBLG zegt over de overname dat de marktomgeving competitief is. Hierdo stelt hij dat een sterke inkoopkracht en inverstering in innovatie essentieel zijn voor groei. De overname van TBLG biedt kansen om uit te groeien tot een #1 multi-brand full-service leasemaatschappij in heel Europa. Hierbij wordt een versnelling energietransitie en de vorming van de toekomst van mobiliteit nagestreefd.

De overname wordt naar verwachting de komende maanden verder afgerond. Het wachten is nog op het afronden van het zogeheten consultatieproces met de ondernemingsraad van Arval en TBLG, maar ook van de goedkeuring door de Europese Commissie. 

Dit artikel is gepubliceerd op 1 december 2022 om 13:33.