Ikwilvanmijnautoaf.nl wint rechtszaak van WijKopenAuto’s

Rechtszaak Dealerdirect Auto1 Group

Dealerdirect (Ikwilvanmijnautoaf.nl) heeft het kort geding dat het heeft aangespannen tegen Auto1 Group (WijKopenAuto’s) gewonnen. Dealerdirect vond dat WijKopenAuto’s onrechtmatig gebruik maakte van het woordmerk “Ik wil van mijn auto af”. Door te adverteren met dit woordmerk zou er verwarring ontstaan bij de consument.

De rechter gaat hier volledig in mee en vindt dat er inderdaad inbreuk wordt gemaakt op het woordmerk dat door Dealerdirect wordt geclaimd. De Auto1 Group krijgt 3 dagen de tijd om te stoppen met adverteren op het de slogan en, wordt hierna alsnog geadverteerd geldt er een dwangsom van tienduizend euro per dag. Daarnaast moet WijKopenAuto’s de volledige proceskosten vergoeden wat naar schatting uitkomt op vijftienduizend euro. WijKopenAuto’s heeft laten weten een hoger beroep in beraad te nemen en het gaat de inschrijving van het woordmerk bij het Europees merkenbureau (BBIE) aanvechten.

Dealerdirect is de pionier in Nederland op het gebied van online auto inkoopplatformen. Het bedrijf is in 2006 opgericht en heeft sindsdien miljoenen geïnvesteerd in de merknaam Ikwilvanmijnautoaf.nl. Op deze manier is het woordmerk dan ook geclaimed. Er loopt op dit moment wel een intrekkingsprocedure bij met Europees merkenbureau BBIE maar tot die tijd moeten bedrijven zich gewoon aan de regels houden.

Logo Autoo1 Group

Dit artikel is gepubliceerd op 9 augustus 2018 om 10:43.