Contact

Wij helpen je graag!

Heb je een vraag? Neem gerust contact met ons op.

icon
Bellen 050 - 20 03 066

Op werkdagen tussen 10.00 en 17.00

icon
E-mail info@autonomer.nl

Reactie binnen 24 uur

icon
WhatsApp 050 - 20 03 066

Op werkdagen tussen 10.00 en 17.00 online

BYD bouwt mogelijk een eigen fabriek in Europa

BYD • Eerder was er al interesse getoond door de Chinese fabrikant interesse in de Duitse fabriek van Ford fabriek.

Persbureau Bloomberg treedt met het bericht naar buiten dat de Chinese autofabrikant BYD bezig is met een onderzoek naar de haalbaarheid van het starten van een eigen fabriek in Europa. Zo meldt persbureau Bloomberg.

Stella Li, vicepresident van BYD, bevestigt dat de mogelijkheden worden onderzocht. Ook meldt ze dat de kans groter is dat er een eigen fabriek wordt gebouwd, dan dat er een overname van de Ford fabriek in het Duitse Saarlouis gaat plaatsvinden.

De berichten die eerder dus naar buiten kwamen dat BYD in de running is om de Ford fabriek over te nemen, worden daarmee dus flink afgezwakt. Li stelt dat de prioriteit in eerste instantie ligt bij een solide verkoop- en dealernetwerk in Europa en Azië en daarna de VS.

Dealerholding Top 60

Van alle nieuwe toetreders op de Europese en Nederlandse markt maakt BYD de meeste kans van slagen. Dat denken De dga’s en ceo’s van de grootste dealerholdings van Nederland denken dat BYD van alle nieuwe toetreders op de Nederlandse en Europese markt, de meeste kans van slagen heeft. Met. Lynk & Co en Polestar vormt BYD daarmee de top 3. Dit is na te lezen in de nieuwe Automotive Dealerholding Top 60.

Dit artikel is gepubliceerd op 16 maart 2023 om 16:45.