Contact

Wij helpen je graag!

Heb je een vraag? Neem gerust contact met ons op.

icon
Bellen 050 - 20 03 066

Op werkdagen tussen 10.00 en 17.00

icon
E-mail info@autonomer.nl

Reactie binnen 24 uur

icon
WhatsApp 050 - 20 03 066

Op werkdagen tussen 10.00 en 17.00 online

BYD – 1,2 miljard dollar investering in nieuwe batterijfabriek

BYD • BYD overweegt het bouwen van een productielocatie in de Chinese provincie Henan.

BYD is een van de sterke nieuwe toetreders van de Europese markt. De Chinese autofabrikant is van plan een dik miljard te investeren in het bouwen van een nieuwe batterijenfabriek in China.

De batterijdivisie van BYD EV, heeft een plan opgesteld om voor het bouwen van een nieuwe batterijfabriek in China. Persbureau Reuters weet te melden dat er een investering van 1,2 miljard dollar wordt gedaan.

De fabriek zou de kleinere lithium-ijzer-fosfaatbatterijen (LFP) moeten gaan produceren. De kracht van deze batterij ligt volgens BYD-voorzitter Wang Chuanfu in het feit dat ze minder snel vlam vatten en algeheel veiliger zijn dan andere batterijen. Deze batterijen worden al geplaatst in de BYD-modellen Han en de Seal sedans. Deze modellen zijn op de Chinese markt directe concurrenten van de Model3 van Tesla.

Eerder kwamen de plannen van BYD al naar buiten om een eigen fabriek in Europa te gaan bouwen. 

Kanshebber

BYD heeft, in vergelijking met de andere nieuwe toetreders op de Europese en Nederlandse markt, de meeste potentie om te slagen, aldus de dga’s en ceo’s van de grootste dealerholdings van Nederland. Lynk & Co en Polestar volgen op respectievelijk de tweede en de derde plaats. Dat blijkt uit de nieuwe Automotive Dealerholding Top 60.

Dit artikel is gepubliceerd op 20 maart 2023 om 20:58.